Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Türkiye 23 Kasım 2016 - 17:13 Yorum: 0

Öğrenciler kadına şiddeti kınadı

Samsun Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri yaptıkları yürüyüş ve sokak tiyatrosu ile kadına yönelik şiddeti protesto ettiler.

Öğrenciler kadına şiddeti kınadı

Samsun Bafra Anadolu Lisesi öğrencileri yaptıkları yürüyüş ve sokak tiyatrosu ile kadına yönelik şiddeti protesto ettiler.

Öğrenciler, İngilizce öğretmeni Naim Okay öncülüğünde okul önünden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Atatürk Anıtı yanında toplanan öğrenciler, ellerindeki Türkçe ve İngilizce pankart ve dövizlerle kadına yönelik şiddeti kınadılar. Anadolu Lisesi öğrencileri son yıllarda artan kadına yönelik şiddetin toplumların kanayan bir yarısı olduğunu ve ivedilikle ele alınıp ortadan kaldırılması gerekliliğini hazırladıkları koreografilerle ifade ettiler.

Öğrenciler, Diyojen gibi gündüz vakti ellerindeki fenerlerle sokakta kadına şiddet uygulamayan erkek arayarak kadına yönelik şiddetin son yıllarda ne kadar yaygınlaştığını ve neredeyse şiddet uygulamayan erkek olmadığını yaptıkları sokak gösterisiyle vurguladılar.

Öğrencilerden İlayda Önder, aile içinde meydana gelen, cinsiyete dayalı, kadın üzerinde baskı ve üstünlük kurmayı amaçlayan, tehdit, dayatma, kontrol içeren; psikolojik, cinsel, ekonomik, fiziksel zararla sonuçlanan, kadının insan haklarını ihlal eden her türlü eylemin kadına yönelik şiddet olduğunu belirtti.

Berfin Yaren Kurumahmutoğlu adlı öğrenci ise okuduğu basın açıklamasında, "Kadına yönelik şiddetin, son yıllarda yüzde bin 40 artmasına karşın, yüzde 48,5 oranındaki kadın, uğradığı şiddeti anlatamamakta, kadına yönelik şiddet konusunda; alt ve üst gelir grupları arasında da pek bir farklılık bulunmamaktadır. Kadına yönelik şiddet uzaklarda değil evimizde, sokağımızda her yerde. Bizler, Bafra Anadolu Lisesi olarak diyoruz ki; artık her gün televizyonlarda kadın cinayetlerini değil, kadının hak ettiği değeri izlemek ve 25 Kasım günlerini hiç ama hiç hatırlatmaya gerek görmeden yaşamak istiyoruz. Aynı zamanda medyanın kadına yönelik şiddet, taciz, tecavüz haberlerini kamuoyuna aktarırken etik davranmasını, kadının mağduriyetini arttıracak, haberi erotize eden, kadının yaşam biçimine ve özelliklerine odaklanan ve yaftalayıcı, küçük düşürücü ve şiddeti meşrulaştırıcı haber dilinden kaçınmasını da istiyoruz. Tek temennimiz kadınına yönelik şiddetin olmadığı bir dünya" şeklinde yapılan açıklamanın ardından öğrenciler "kadına şiddete hayır" diyerek slogan attı.

Okul Müdürü Yıldıray Baş, "Şiddete yönelik duyarlılık göstermek için biz bunu vizyon belgemize koymuştuk, Samsun Maarif Hareketi kapsamında. Bugün bu etkinliğimizi gerçekleştirdik. Toplumda bunun eksikliğini hissediyoruz. Bununla ilgili öğrencilerimize bu bilimci kazandırmaya ve toplumda duyarlılık oluşturmaya çalışıyoruz" açıklamasını yaptı.

İngilizce öğretmeni Naim Okay ise, "Bugün burada toplumun dertleriyle dertlenen öğrencilerimizin beraber kadına yönelik şiddetin her türlüsünü kınarken modern toplumda kadının olması gereken yeri vurgulamak istedik. Ayrıca ellerindeki fenerlerle Diyojen misali öğrencilerimiz kadına şiddet uygulamayan erkek aradılar. Bu şu anlama geliyordu: Toplumda o kadar şiddet uygulayan erkek var ki artık onları fenerle Diyojen misali arıyor olduk. Bunun vurgusunu yapmak istedik. Umuyorum bu yaptığımız ekinliklerle beraber toplumdaki şiddete yönelik bakış açısı değişir, farkındalık oluşur. Buna katkı sağlamanın mutluluğunu yaşarız" ifadelerini kullandı.

Gelinlik giyen 12 sınıf öğrencisi Kader Öneç de, "Şiddetle kadına şiddeti kınıyoruz ve kadına şiddet istemiyoruz. Toplumumuzda kadının sesi olmak istiyoruz. Onları bilinçlendirmek istiyoruz. Kesinlikle kadınlarımızın arkasındayız. Hem erkekleri hem de kadınlarımızı bilinçlendirmek için buradayız" diye konuştu.

Öğrenciler kadına şiddeti kınadı

Öğrenciler kadına şiddeti kınadı

Öğrenciler kadına şiddeti kınadı

Öğrenciler kadına şiddeti kınadı

Öğrenciler kadına şiddeti kınadı

Öğrenciler kadına şiddeti kınadı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber