Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 13 Mart 2015 - 11:33 Yorum: 0

Öğrenciler, KKKA hastalığına karşı bilgilendirildi

YOZGAT (AA) - Çayıralan Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Çayıralan merkez ve köy okullarında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili eğitim verildi. Çayıralan Toplum...

Öğrenciler, KKKA hastalığına karşı bilgilendirildi

YOZGAT (AA) - Çayıralan Toplum Sağlığı Merkezi tarafından Çayıralan merkez ve köy okullarında Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığıyla ilgili eğitim verildi.

 Çayıralan Toplum Sağlığı Merkezinde görevli sağlık memuru Yusuf Karasu, Çayıralan Mehmet Akif Ersoy İlkokulu Konferans Salonu'nda kene vakalarının ilkbahar aylarında artığını söyledi.

Karasu, başlıklar halinde öğrencilere kene ısırmalarına karşı korunma yolları ve KKKA hastalığının nasıl başladığını sinevizyon desteğiyle anlattı.

Öğrencilere, hastalığın bulaşma şekilleri ve koruma yöntemleri hakkında bilgi veren Karasu, kene tutunmasından itibaren 10 gün içinde ateş, halsizlik, iştahsızlık, karın ve baş ağrısı, bulantı, kusma ve ishal olunması durumunda hemen bir sağlık kuruluşuna başvurulması gerektiğini söyledi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber