Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 27 Mart 2015 - 10:48 Yorum: 0

Öğrenciler robot yaparak analitik düşünme becerisi kazanıyor

YALOVA (AA) - Çınarcık Atatürk Bilim Sanat Merkezi, öğrencilerine analitik düşünme becerisi kazandırmak ve takım olma bilinci oluşturmak için bilim yarışmalarına katılıyor.Merkezin Fen...

Öğrenciler robot yaparak analitik düşünme becerisi kazanıyor

YALOVA (AA) - Çınarcık Atatürk Bilim Sanat Merkezi, öğrencilerine analitik düşünme becerisi kazandırmak ve takım olma bilinci oluşturmak için bilim yarışmalarına katılıyor.

Merkezin Fen Bilimleri Öğretmeni İnanç Feridun Çancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bilim Kahramanları Derneğinin Bursa'da düzenlediği "Bilim Kahramanları Buluşuyor Yarışması"nda ikinci olduklarını söyledi.

Öğrencilerin özgün tasarımı olan robotlarla yarışmalara katıldığını belirten Çancı, şunları kaydetti:

"Bu yarışma sürecinde öğrencilerimiz her soruna bir çözüm geliştiriyor. Öğrencilerimize bu yarışmalar analitik düşünme becerisi ve takım bilinci oluşturma gibi önemli katkılar sağlanıyor. Bilim Kahramanları Buluşuyor Yarışmasına 4 ayda hazırlandık. 4 ay sonunda da yarışmaya 8 öğrenciyle katılarak iyi bir yarış çıkardık. Öğrencilerimizin analitik düşünme becerilerine katkı sağlamak için bu tip yarışmaların tamamına katılmaya çalışıyoruz. Önümüzde de ilk olan yarışma, Giresun'da Bilim ve Sanat Merkezlerinin katılacağı 4'üncü Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması var. Bu yarışma için 4 robot tasarlıyoruz. Öğrencilerimizi bu tip yarışmalara katmak istiyoruz. Amacımız teknolojiyi etkin kullanan geleceğin bilim adamlarını yetiştirmektir."

Öğrencilerden Kutay Güngör da takım bilincini ve özveriyi yarışmalarla kazandığını anlattı.

Giresun'da düzenlenecek yarışmaya hazırlandıklarını dile getiren Güngör, önemli olanın birincilik değil, takım ruhunu kazanmak olduğunu ifade etti.

Mekatroniğe ilgi duyduğu için mekatronik mühendisi olmak istediğini bildiren Güngör, "Burası bana çok yararlı oldu. Evde kendime ait bir alet çantam var. Özel mekatronik bir şeyler yapmaya çalışıyorum. İnternetten bakarak veya kendim oluşturarak özgün şeyler yapmaya çalışıyorum. Ayrıca evde bozulan bir şeyin yapılmasına da yardım ediyorum" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber