Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 05 Mayıs 2016 - 14:44 Yorum: 0

Öğrenciler, Romanya’ya Gitmeye Hazırlanıyor

Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2015 Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı ER..

Öğrenciler, Romanya’ya Gitmeye Hazırlanıyor

MALATYA (İHA) Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2015 Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı ERASMUS + Projeleri çerçevesinde kabul edilen, “Avrupa´da Raylı Sistemlerde Sinyalizasyon Bakımları Uygulama Eğitimi” adlı projesi ile Romanya’nın Bükreş kentine gitmeye hazırlanıyor.
Şehit Kemal Özalper Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin projesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Türkiye Ulusal Ajansı tarafından 1494 ERASMUS + genel proje başvurusundan, desteklemeye değer 209 proje içerisinde yer aldı. Raylı sistemler alanında temel düzeyde mesleki eğitim almakta olan öğrencilerin, ülkelerarası staj ve çalışma ziyareti olarak adlandırılabilecek hareketlilik faaliyetine, 15 öğrenci katılacak. Proje Koordinatörü Fikret Nurettin Kapudere, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığının faaliyetleri ile Hayat Boyu Öğrenme Programı hakkında bilgi verdi. Kapudere, “ERASMUS+ AB’ye üye ve aday ülkelerin mesleki eğitime yönelik politikalarını desteklemek ve geliştirmek için yürütülen bir programdır. Bu program, ülkeler arası işbirliğinin kullanılarak mesleki eğitim sistemleri ile uygulamalarında kalitenin geliştirilmesini, yeniliklerin teşvik edilmesini ve Avrupa boyutunun yükseltilmesini amaç edinmiştir. Projemiz kurumumuzda temel mesleki eğitim almakta olan raylı sistemler teknolojisi alanı öğrencilerimize 2 hafta süre ile raylı sistemlerde sinyalizasyon bakımları konusunda teorik ve pratik eğitimlerle mesleki gelişimlerini kazandırma projesidir. Avrupa Birliğine 1 Ocak 2007’de katılan Romanya’nın üyelik süreçleriyle birlikte, demiryollarında yaşadığı değişim, ülke demiryollarının AB ye entegrasyonu, üyelik sonrası yaşadığı sorunlar, çözüm önerileri konularında fikir edinmeye çalışacağız” şeklinde konuştu.
Kapudere, eğitim kalitesinin son derece önemli bir husus olduğunu ifade etti. Kapudere, “Türkiye’de son yıllarda meydana gelen raylı sistemler kazalarının en büyük müsebbibinin sinyalizasyon ve sinyalizasyon bakımlarında yapılan hatalar olduğu düşünüldüğünde, verilen eğitim kalitesi hakkında bir bilgi sahibi olmak mümkündür. Bu sayede, gelecekte istihdam edilecek olan ve böyle bir proje deneyimine sahip bireyler ile sinyalizasyon konusunda iş kalitesinin artmasına ve hizmetin niteliğinin istenen seviyeye gelmesine katkıda bulunabilir. Projemizin temel amacı öğrencilerimizin yurt dışında alacakları mesleki eğitim ile sertifikalandırılmış yetkin ara elemanlar olarak istihdam olanaklarının arttırılmasıdır. Projemize katılacak ve yurt dışında mesleki eğitim alma fırsatı yakalayacak öğrencilerimizin istihdam olmalarının ardından ülkemizdeki demiryolu hizmetlerinin gelişimine, yetkin ara elemanlar olarak katkıda bulunmalarını hedefliyoruz” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber