Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 22 Kasım 2016 - 14:33 Yorum: 0

Öğrenciler sordu, başkan cevapladı

Ahmet Sarı Anadolu Lisesi öğrencilerine röportaj veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Saathane Meydanı'ndaki tarihi yeniden gün yüzüne...

Öğrenciler sordu, başkan cevapladı

Ahmet Sarı Anadolu Lisesi öğrencilerine röportaj veren Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Saathane Meydanı'ndaki tarihi yeniden gün yüzüne çıkarma mücadelesi verdiklerini söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ahmet Ersoy Anadolu Lisesi Müdürü Mehmet Aksoy ve lise öğrencilerini makamında ağırladı. Dün açılışı yapılan Sadi Tekkesi ile Şehit ve Gazi Anı Evi'nin açılışı sırasında Başkan Yılmaz'ın yanına giderek Tekke ile ilgili röportaj yapmak istediklerini belirten Ahmet Sarı Anadolu Lisesi öğrencilerine belediyede röportaj randevusu veren Başkan Yılmaz, bugün makamında ağırladığı öğrencilerle keyifli bir röportaja imza attı.

Sadi Tekkesi ve Saathane'de yapılan dönüşüm çalışmaları ile ilgili sorulan sorulara içtenlikle yanıt veren Başkan Yılmaz, "Sadi Tekkesi'nin nasıl ortaya çıkarıldığı" ile ilgili sorulan soruya, "Samsun'da Müdafaa-i Hukuk ve Kuva-i Milliye faaliyetlerinin nerede olduğunu bilmemiş olmamızı ve bununla ilgili bir envantere sahip olmayışımızı büyük bir eksiklik olarak gördük ve süratle işe başlayıp burayı yeniden restore ettik. Sadece burada Kuva-i Milliye Müzesi değil bir de şehit ve gazi müzesi yaptık. Orayı mutlaka gidip gezin. Tarihimizle ilgili yüreğinizi derinden etkileyen görselleri bulacaksınız" diye cevap verdi.

Öğrencilerin Saathane Meydanı'nda yapılan dönüşüm ile ilgili sorduğu sorulara da yanıt veren Başkan Yılmaz, "Saathane Meydanı şehrin en eski meydanı. Eski Karasamsun, şu andaki Çatalarmut, Bauthane gibi yerlerdeki eski Amisos uygarlıklarına ait olan kazı bulgularının ve tarihsel değerlerin dışında şehrin kuruluş tarihiyle paralellik gösteren bir meydan. Ancak Saathane Meydanımız etrafındaki çirkin görüntüler sebebiyle kaybolmuş gitmiş. Şimdi o tarihi yeniden gün yüzüne çıkarma mücadelesi veriyoruz. Oradaki han, hamam, cami ve medrese restore ediliyor. Karmakarışık, gecekondu görünümlü bir meydan yerine pırıl pırıl tarih kokan bir meydan inşa etmeye çalışıyoruz. Tarihsel değerlerimizin hepsini açığa çıkartma çabası içerisindeyiz. Maliyeti ne olursa olsun bunu başaracağız" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber