Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 12 Mayıs 2016 - 17:48 Yorum: 0

Öğrenciler Trafik Polisi Oldu, Emniyet Kemeri Takmayan Sürücüleri Denetledi

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, trafik polisi ağabeylerinin...

Öğrenciler Trafik Polisi Oldu, Emniyet Kemeri Takmayan Sürücüleri Denetledi

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ Çorlu Kaymakamlığı ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen proje kapsamında, trafik polisi ağabeylerinin durdurduğu araçları kontrol eden küçük trafik müfettişleri, emniyet kemeri takmayan sürücülere sembolik ceza kartı verdi. Kemer takmayan sürücülere polis ekipleri tarafından da emniyet kemerinin önemini anlatan kısa film izlettirildi.

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği ekipleri, Çorlu Bölge Trafik Denetleme İstasyon Amirliği önünde kontrol noktası oluşturarak araçları durdurdu. Polis ekiplerinin durduğu araçların sürücüsünün emniyet kemeri takıp takmadıklarını ise trafik eğitimi alan çocuklar kontrol etti.

Çocuklar, emniyet kemeri takan sürücüere teşekkür belgesi verirken emniyet kemeri takılı olmayan sürücülere de sembolik ceza kartları verdi. Emniyet kemeri takılı olmayan sürücülere bölge trafik istasyonunda emniyet kemerinin önemini anlatan kısa film de izlettirildi.

Etkinliği Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç ile Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Aykut Efe yakından takip etti.

"ŞEHİRLERARASI YOLLARDA EMNİYET KEMERİ TAKMA ORANI OLDUKÇA YÜKSEK"

Programla ilgili olarak basın mensuplarına bilgiler veren Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, "Ülkemizde trafik kazalarının yoğunluğunu özellikle şehir içi kazalarının yoğunluğunu biliyoruz. Şehirlerarası yollarda emniyet kemeri takma oranı oldukça yüksek olmasına rağmen şehir içi yollarda yakın mesafe ve yavaş gidiyorum mantığıyla zorlanıyoruz. Önde taksak da genelde arkada emniyet kemeri takmıyoruz. Buna bilinç uyandırmak üzere trafik eğitimi almış öğrencilerimizle beraber uygulama yaptık" dedi.

"Uygulamamızdaki maksat, emniyet kemeri takmayan sürücülerin bundan sonra emniyet kemeri takmaları konusunda farkındalık oluşturmaktır" diyen Kaymakam Kılıç, "Öğrencilerimiz de bizzat sahada, emniyet kemeri takılıp takılmadığını gördüler ve bundan sonra anne ve babalarına da ileride büyüdükleri zaman kendileri de emniyet kemeri takmalarının ne kadar önemli olduğunun farkına varacaklar. Toplumda bunu yaygınlaştırmış olacağız. Takmayanlara, kısa bir video izletiyoruz. Bir eğitim çalışması da oluyor. Emeği geçenleri kutluyorum" diye konuştu.

Çocukların yaptığı emniyet kemeri uygulamasında, kemer takmadığı görülen ve sembolik ceza kartı ile cezalandırılan sürücülerden Aydın Aytuğan, emniyet kemeri filmini izledi.

Aydın Aytuğan, "Yerden göğe kadar haklılar, takmamız gerekiyor. Ama ihmalkarlık mı yoksa eğitimsizlik mi, bilemiyorum. Ben yabancı kuruluşta çalışıyorum. Arabaya biner binmez emniyet kemerini takıyorlar. Onlardan da hala ders almadık ya da başımıza çok büyük bir kaza meydana gelmedi. Ya da onların okuldan başlayan eğitimleri var. Bundan sonra takacağız inşallah" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber