Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 15 Mayıs 2016 - 11:44 Yorum: 0

Öğrenciler Yaz Tatilini Zeka Oyunlarıyla Verimli Geçirebilir

Eskişehir Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası sahibi Ali Arı, öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmeleri için oyun tavsiyelerinde bulundu.

Öğrenciler Yaz Tatilini Zeka Oyunlarıyla Verimli Geçirebilir

Eskişehir Zeka ve Akıl Oyunları Mağazası sahibi Ali Arı, öğrencilerin yaz tatilini verimli geçirmeleri için oyun tavsiyelerinde bulundu.

Öğrencilerin zeka oyunları sayesinde hem dinlenip hem de yeni eğitim-öğretim yılına hazır hale geleceklerini anlatan Ali Arı, kaliteli bir yaz tatili için tavsiyelerde bulundu. Tatilin de çalışmanın bir parçası olduğuna dikkat çeken Arı, "Çalışmak, zorunlu bir gereksinimdir. Ve tatil, tatil gibi olmalıdır. Yoğun bir yılın ardından bedenen ve mental olarak yorulan öğrenciler bu uzun süreçte dinlenmeye zaman ayırmalıdır. Dinlenmek denilince genellikle ilk akla gelen şey hiçbir şey yapmamak oluyor. Ama bu, tatilin doğasına aykırı. Okul dönemindeki sorumluluklardan dolayı kişisel ve bedensel gelişimine zaman ayıramayan öğrenciler için bu yaz tatili iyi bir fırsat. Yaptığı ya da ilk kez başlayacağı bir spor etkinliği, bir müzik kursu, yüzme, geziler, bitirilmesi gereken 5-6 kitap, ilk akla gelen tatil önerileri. Bunlarla yaz tatilini güzel geçirmek mümkün. Zeka oyunları da yaz tatili için iyi bir vakit geçirme olduğu kadar zihinsel gelişime de katkısı çok olan bir etkinlik" dedi.

"BU OYUNLARLA BEYNİMİZE SPOR YAPTIRIYORUZ"

Öğrencilerin yazın normal olarak sadece eğlenmeye odaklandığından bahseden Arı, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Öğrencilerimiz yazın eğlenmeye odaklanıyor. Bu da son derece normal olanı. Biz de zeka oyunlarıyla çocuklarımızı yazın doya doya eğlenmesini ama farkında olmadan da zeka ve dikkat gelişimine katkıda bulunmayı istiyoruz. Tek başına, ailesiyle ya da arkadaşlarıyla oynayabileceği yüzlerce zeka oyunumuza www.aliariakademi.com adresinden ulaşabilirler. Yaz aylarını sadece bedensel eforla geçiren öğrencilerimiz yeni eğitim öğretim yılına başladığında uzun bir süre adaptasyonda sorun yaşıyor. Yaz rehavetini üzerini atamayan öğrencilerimizin neredeyse bir ayı adaptasyonla geçiyor. Hemen sonrasında da ilk sınavlarının olduğu düşünüldüğünde zeka oyunlarının önemi anlaşılacaktır. Bu oyunlarımızla beynimize spor yaptırıyoruz aslında. Zihin problem çözme becerisini unutmuyor ve mantık - muhakeme, dikkat - konsantrasyon, bağlantısal düşünme becerileri, strateji - akıl yürütme gibi birçok alanda kazanımları oluyor. Bu kazanımlar hayatımızın her alanında bize yardımcı oluyor. İstedikleri çeşitte zeka oyunlarını Atatürk caddesinde bulunan dükkanımızda bulabilirler."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber