Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 22 Aralık 2014 - 16:08 Yorum: 0

Öğrencilerden, "alan dışı atama" protestosu

Trakya Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü öğrencisi bir grup, sertifikası olan sınıf öğretmenlerinin de kendi alanlarına atanmasına tepki gösterdi

Öğrencilerden, 'alan dışı atama' protestosu

EDİRNE (AA) - Trakya Üniversitesi Özel Eğitim bölümü öğrencisi bir grup, sertifikası olan sınıf öğretmenlerinin de özel eğitim öğretmeni olarak atanmasını protesto etti.

PTT Başmüdürlüğü önünde toplanan öğrenciler, dövizler ve sloganlarla uygulamadan vazgeçilmesini istedi.

Özge Karataş, gruptakiler adına yaptığı açıklamada, herkesin kendi işini yaptığı sürece başarı  ve verimliliğin elde edilebileceğini söyledi.

Yaklaşık 6 bin sınıf öğretmeninin, sözde dengeli bir dağılıma ihtiyaç olduğundan özel eğitim branşına geçirilmesine yönelik karar alındığını savunan Karataş, şöyle konuştu:

"Bu tutarsız bir uygulamadır. Ülkede ücretli öğretmenlik sorunu devam ederken ve ataması yapılmayan sınıf öğretmenleri de dahil birçok branş öğretmeni atama beklerken, böyle adaletsiz branş dışı görevlendirmelerin eğitim sistemine vereceği zarar ortadadır."

Öğrenciler bir süre slogan attıktan sonra olaysız dağıldı. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber