Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 22 Mart 2018 - 09:48 Yorum: 0

Öğrencilerden Suriye’deki kardeşlerine kırtasiye yardımı

Ankara'da bir okul tarafından başlatılan kampanya kapsamında Suriye İdlib'deki öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 24 biner...

Öğrencilerden Suriye’deki kardeşlerine kırtasiye yardımı

Ankara'da bir okul tarafından başlatılan kampanya kapsamında Suriye İdlib'deki öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 24 biner kalem, kalemtıraş ve silgi alındı.

Ankara'da özel bir eğitim kurumunun tüm kampüslerinde, yokluk içinde eğitim görmeye çalışan Suriye İdlib'deki öğrenciler için yardım seferberliği başlatıldı. İdlib'deki öğrencilerin kırtasiye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla başlatılan kampanyayla 24 biner kalem, kalemtıraş ve silgi alındı.

Okul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bulut, öğrencilerin farkındalıklarını geliştirmek için mağdur durumda olanlara yönelik yardım kampanyaları düzenlediklerini belirtti. İdlib bölgesindeki kamplarda öğrenim görenlerin kırtasiye malzemelerine ihtiyaç duyduğunu öğrendiklerini söyleyen Bulut, öğrenci, öğretmen ve velilerle birlikte bir yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti. Bulut, alınan kırtasiye malzemelerinin, kampanyayı destekleyen yardım dernekleri aracılığıyla İdlib'e ulaştırılacağını ifade etti.

7. sınıf öğrencisi Arda Aslan, İdlib'deki arkadaşlarının kaleme ihtiyacı olduğunu öğrendiklerinde çok üzüldüklerini söyleyerek, "Biriktirdiğimiz harçlıklarımızla onlara kalem aldık. Elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Umarım onlar da iyi bir eğitim görürler" ifadelerini kullandı.

Kırtasiye malzemeleri İdlib'e ulaştırılmak üzere İHH ile Balkan Kültürleri İttifakı Derneği (BAKİDER) temsilcilerine okulda öğrencilerin ve okul aile birliğinin katılımıyla Ali Bulut tarafından teslim edildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber