Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 19 Aralık 2014 - 17:13 Yorum: 0

Öğrencilerden "Ver Bana Elini, Kaldıralım Engelleri Projesi"

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencileri, toplumun engellilere bakış açısı değiştirmek ve engellilerle mutlu yaşayabilmeleri amacıyla "Ver Bana Elini, Kaldıralım Engelleri" projesini hazırladı

Öğrencilerden 'Ver Bana Elini, Kaldıralım Engelleri Projesi'

KAHRAMANMARAŞ (AA) - Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (MYO) öğrencileri, toplumun engellilere bakış açısı değiştirmek ve engellilerle mutlu yaşayabilmeleri amacıyla "Ver Bana Elini, Kaldıralım Engelleri" projesini hazırladı.

KSÜ Bahçelievler yerleşkesinde proje kapsamında bir araya gelen engelliler, öğrencilerle yemek yedi, müzik eşliğinde oyun oynadı. Engellilerin yaşadıkları sıkıntıları dinleyen öğrenciler, onları anlamaya çalıştı.

Öğrencilerden İpek Aydemir, Üzeyir Çuhadar ve Ayşegül Koca'nın hazırladığı projeyle, engellilerin paradan çok sevgiye ihtiyacının olduğunu belirtti.

Öğrencilerden Aydemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, engellilerin toplumda normal insanlar gibi görülmesi gerektiğini söyledi.

Bu projenin hedef kitlesinin gençler olduğunu ifade eden Aydemir, şunları söyledi:

"Toplumumuzda engelliler dışarı çıkmıyor. Toplumdan tamamen soyutlanmış durumda hissediyorlar. Kentlerde yaşayan özellikle gençlerin engellilerin farkına varmalarını istiyoruz. Toplum engellilere bakış açısını değiştirmelidir. Engelliler bizden farklı değiller. Belki bir farklılıkları vardır. O da onların özel olmalarıdır."

Aydemir, engellilerle ilgili bir çok projenin yapıldığını ancak onlarla kaynaşma anlamında yeterli olunmadığını söyledi.

Öğrenciler olarak onlara farklı bir yaklaşım sergilemek istediklerini ifade eden Aydemir, "Engelliler bizden sevgi istiyor, başka hiç bir şey istemiyorlar. Engellilere para toplayarak yardım yapmak veya para vererek onları uzaklaştırmak değil de, onları anlamak bizim yapabileceğimiz en büyük yardım diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Engelli velilerinden Fatma Erince ise yapılan bu tür etkinliklerin devam etmesini istediklerini, çocuklarının geleceğinden endişe etmek istemediklerini dile getirdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber