Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 21 Ekim 2014 - 14:53 Yorum: 0

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi

YOZGAT (AA) - Yerköy Toplum Sağlığı Merkezince öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verildi.Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Ali Alparslan Uyar, Namık Kemal İlkokulundaki etkinlikle, eğitim...

Öğrencilere ağız ve diş sağlığı eğitimi

YOZGAT (AA) - Yerköy Toplum Sağlığı Merkezince öğrencilere ağız ve diş sağlığı konusunda eğitim verildi.

Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Hekimi Ali Alparslan Uyar, Namık Kemal İlkokulundaki etkinlikle, eğitim çalışmasının diğer okullarda yapılacağını ifade etti.

Diş çürüklerinin çocukluk döneminde başlayıp, hayat boyunca devam eden bir hastalık olduğunu ifade eden Uyar, şunları kaydetti:

“Yozgat Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kent merkezi ile Sorgun ve Yerköy ilçelerimizde koruyucu ağız diş sağlığı programı uygulanmaktadır. Program kapsamında Yerköy ilçemizde 10 ilkokulumuzda yaklaşık 530 ilkokul 1. sınıf öğrencisine diş fırçası dağıtılarak, florjel uygulanacak ve oral hijyen eğitimi verilecek. Bu program kapsamında çocuklarda yeni çürük oluşumunun engellenmesi, başlangıç çürüğünün durdurulması, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması ve çocuklarda sıkça karşılaşılan diş hekimi korkusunun giderilmesi amaçlanmaktadır. Günümüzde diş çürüklerinden korunmada en etkili yöntemlerden biri de florür kullanımıdır. Bu kapsamda ilkokul birinci ve ikinci sınıf öğrencilerine üçer ay ara ile florjel uygulaması yapılmaktadır. Bu uygulama sayesinde hem çocukların diş fırçalama alışkanlığı kazandırılması hem de diş bakımı ve sağlığı konusunda eğitilmesi amaçlanmıştır.”

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber