Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 05 Mart 2015 - 13:53 Yorum: 0

Öğrencilere, "aşıklık" dersi verildi

ARDAHAN (AA) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde verilen aşıklık dersine, lise öğrencileri de katıldı.Ardahan Rekabet...

Öğrencilere, 'aşıklık' dersi verildi

ARDAHAN (AA) - Ardahan Üniversitesi (ARÜ) İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde verilen aşıklık dersine, lise öğrencileri de katıldı.

Ardahan Rekabet Kurumu Fen Lisesi öğrencilerinin katıldığı ve yaklaşık bir saat süren dersi, halk ozanları Mehmet Oktay ve Faruk Erdoğan uygulamalı olarak anlattı.

İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Altınkaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversite olarak aşıklık geleneğini araştırdıklarını ve derslerle bunu toplumun her kesimine aktarmak istediklerini söyledi.

Aşıklık kültürünün sadece üniversite öğrencilerinin değil, lise öğrencilerinin de görmesini amaçladıklarını ifade eden Altınkaynak, "Üniversite olarak sadece Türkiye'de değil, başta Sibirya bölgesindeki Yakutistan, Altay, Saha, Tuva, Buryatya olmak üzere Türklerin yaşadığı 20'ye yakın ülkede aşıklık geleneğinin kökeni araştırdık" dedi.

Bu araştırma kapsamında üniversiteli öğrencilerin yanı sıra lise öğrencilerini de konuk ettiklerini ifade eden Altınkaynak, "Aşıklık edebiyatımızın uygulamalı dersine liseli öğrencileri de aldık. Yaklaşık 20 ülkede yaptığımız araştırma kapsamında bütün Türk dünyasını ve coğrafyasını geziyoruz. Bu kapsamda bu kültür ve geleneğin toplumun her kesimine ulaşmasını sağlıyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber