Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 23 Kasım 2016 - 11:18 Yorum: 0

Öğrencilere bilgilendirme broşürü dağıtıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde tüm okullara Fatsa Kaymakamlığı aracılığı ile karbonmonoksit zehirlenmeleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken konularla ilgili...

Öğrencilere bilgilendirme broşürü dağıtıldı

Ordu'nun Fatsa ilçesinde tüm okullara Fatsa Kaymakamlığı aracılığı ile karbonmonoksit zehirlenmeleri ile ilgili dikkat edilmesi gereken konularla ilgili uyarıcı broşürler dağıtıldı.

Fatsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı Fatsa'daki tüm okullarda bulunan öğrencilere kapalı ve açık mekanlarda karbonmonoksit zehirlenmesi konusu ile ilgili bilgilendirmek ve önlemler almak için afiş ve broşür dağıttılar.

Fatsa Kaymakamlığı'nca her okula gönderilen broşürlerde karbonmonoksitten kaynaklanacak zehirlenmelere karşı alınacak tedbirler ve dikkat edilmesi gereken konularla ilgili öğrenciler görevli öğretmenlerce bilgilendirildi.

Ayrıca broşürlerde lodos süresince dikkat edilmesi gereken konular, soba ve bacalar ile ilgili uyulması gereken kurallar, şofben kullanımında dikkat edilmesi gereken kurallarla ilgili de bilgiler yer aldı.

Fatsa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Müdürü Nevzat Aydın yaptığı açıklamada, "Bizler tüm okullara karbonmonoksit zehirlenmesi ile ilgili broşürlerimizi gönderdik. Okul yönetimleri öğrencilere dağıtacak. Ülkemizde bilgisizlik, yanlış kullanım ve ihmal yüzünden soba, şofben, baca zehirlenmeleri hemen her yıl kış aylarında özellikle alçak basınçlı havalarda tehlikeli boyutlara ulaşmaktadır. Etkili olan esen rüzgar nedeniyle her yıl onlarca kişi özellikle sobadan olmak üzere sızan karbonmonoksit gazi ile zehirlenmektedir. Bu kapsamda okuldaki öğrencilerimizi bilgilendirmek istedik. Ailelere öğrencilerimiz aracılığı ile de broşürlerimizi gönderdik. Herkesin bu konuda dikkatli olmasını istiyoruz" dedi.

Öğrencilere bilgilendirme broşürü dağıtıldı

Öğrencilere bilgilendirme broşürü dağıtıldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber