Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 10 Nisan 2014 - 21:41 Yorum: 0

Öğrencilere Değer Katan Proje

Malatya Kuluncak ilçesi Sofular Ortaokulunda, Malatya değerler eğitimi projesi (MADEP) kapsamında “Hoşgörü ve Farklılıkları Kabullenme” adı altında öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Öğrencilere Değer Katan Proje

MALATYA - Malatya Kuluncak ilçesi Sofular Ortaokulunda, Malatya değerler eğitimi projesi (MADEP) kapsamında  “Hoşgörü ve Farklılıkları Kabullenme” adı altında öğrenci ve öğretmenlerin katılımı ile çeşitli etkinlikler yapılıyor.

Bu çerçevede düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmaları,  sevgi ve hoşgörü teması ile düzenlenen münazaralar öğrenciler tarafından büyük bir ilgi ile karşılanıyor.

Projede aktif olarak rol alan öğrenciler,  toplumda dezavantajlı grupların sosyal hayatta karşılaştıkları sıkıntıları daha iyi anlayabilmek için, görme, işitme, yürüme, konuşma engelliler için empati yaptıkları, bir gün kendilerinin de aynı duruma düşebileceklerini söylediler.

Program kapsamında Lösemili ve Engelli Çocuklara Yardım Derneğinden gelen görevliler öğrencilere,  bu çocuklara yapılan yardımlarla ilgili bilgi verdiler. Öğrenci velilerine yönelik düzenlenen programda ise aile içerinde hoşgörülü olmanın çocukların geleceğine önemli katkılar sağlayacağı vurgusu yapıldı.

Düzenlenen “Hoşgörü ve Farklılıkları Kabullenme” kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere öğretmenleri tarafından çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca öğrenciler tarafından hazırlanan çalışmalarda okul panosuna asıldı.

 

 

Kompozisyon Yarışması

  1. Esra ŞAHİNTÜRK  “HER İNSAN FARKLI BİR DÜNYA”
  2. Ebrar YILDIRIM  “HERKES FARKLI OLABİLİR”
  3. Dilara KUŞDOĞAN “HOŞGÖRÜ VE FARKLILIKLARA SAYGI”

Şiir yarışması

  1. Fadime ÇELİK “HOŞGÖRÜ”
  2. Mücella ÇAVUŞ “BİZ HEPİMİZ”
  3.  Kardelen KÖRÜKMEZ  “HOŞGÖRÜ”
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber