Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 07 Mart 2015 - 10:53 Yorum: 0

Öğrencilere karbonmonoksit zehirlenmesi anlatıldı

ADANA (AA) - Aladağ'da öğrencilere, karbonmonoksit zehirlenmeleri hakkında bilgi verildi.Aladağ Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen seminerler kapsamında, öğrencilere ve personele soba...

Öğrencilere karbonmonoksit zehirlenmesi anlatıldı

ADANA (AA) - Aladağ'da öğrencilere, karbonmonoksit zehirlenmeleri hakkında bilgi verildi.

Aladağ Toplum Sağlığı Merkezi tarafından düzenlenen seminerler kapsamında, öğrencilere ve personele soba ve karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı alınacak önlemler anlatıldı. 

Çevre Sağlığı Teknisyeni Osman Özlü tarafından Sinanpaşa İmam Hatip Ortaokulu'nda, karbonmonoksit zehirlenmelerinin, tatsız, renksiz, kokusuz  ve tahriş etme özelliğinin olmaması nedeniyle fark edilmediğini belirtti.

Kış aylarında zehirlenmelere karşı baca temizliğinin mutlaka yapılması gerektiğini ifade eden Özlü, ''Baca uzunluğu en az 3,5 metre, en fazla 5 metre olmalı. Baca temizliği itfaiye veya bu isi yapan firmalarca uzman ekiplerce yapılmalı. Sobanın tam yanıp bittiğinden emin olmadan yatılmamalı" diye konuştu.

Konuşmanın ardından öğrencilere karbonmonoksit zehirlenmelerine karşı nasıl önlem alındığını gösteren kısa film gösterildi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber