Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 28 Nisan 2015 - 08:18 Yorum: 0

Öğrenciye zorla dua okutan öğretmen görevinden alındı

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İzmir Bayraklı'daki Cemil Atlas Ortaokulu'nda bir Alevi öğrenciden "kelime-i şahadet" getirmesini istediği belirtilen Din Kültürü dersi öğretmeninin görevden alındığını bildirdi.

Öğrenciye zorla dua okutan öğretmen görevinden alındı

MERİÇ TAFOLAR

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İzmir Bayraklı'daki Cemil Atlas Ortaokulu'nda bir Alevi öğrenciden "kelime-i şahadet" getirmesini istediği belirtilen Din Kültürü dersi öğretmeninin görevden alındığını bildirdi. Avcı, bu konuda daha önce yapılmış bir başvurunun olmadığına işaret etti.

CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel, İzmir'in Bayraklı ilçesindeki Cemil Atlas Ortaokulu'nda Din Kültürü öğretmenliği yapan bir kişinin ders sırasında Alevi öğrencileri ayağa kaldırarak, "kelime-i şahadet" getirmelerini istediği haberlerini TBMM gündemine taşıdı. Yüksel, "İddia doğruysa Alevilere yönelik ayrımcılık içeren bu yaklaşıma sahip öğretmen hakkında herhangi bir inceleme veya soruşturma başlatılmış mıdır? Öğretmene, 'Neden sadece Alevi öğrencilerden bu tür bir talepte bulunduğu' sorulmuş mudur? Öğretmeni uyaracak mısınız? Bu konuda velilerden bakanlığınıza ulaşmış herhangi bir şikayet başvurusu var mıdır? İzmir'deki okullarda, Din Kültürü dersi vermek üzere, dışarıdan görevlendirilen imam, vaiz, müezzin sayısı nedir" diye sordu. Avcı, şu yanıtı verdi:

"Söz konusu öğretmenin okuldaki görevinin iptal edildiği, sözü edilen konuda daha önce yapılmış bir başvurunun olmadığı, il genelinde Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersini vermek üzere yapılan görevlendirme sayısının 163 olduğu, farklı branşlarda olmak üzere olarak atanan herhangi bir yöneticinin bulunmadığı belirtilmektedir."

Haber Kaynağı: Milliyet
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber