Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Mart 2015 - 17:03 Yorum: 0

Öğretmen okullarının 167. yıl dönümü kutlandı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi'nde program düzenlendi

Öğretmen okullarının 167. yıl dönümü kutlandı

MUĞLA (AA) - Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) öğretmen okullarının kuruluşunun 167. yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.

MSKÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde Eğitim Fakültesi tarafından geçen yıl hayatını kaybeden Araştırma Görevlisi Hilal Küçük anısına düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda, Yrd. Doç. Dr. Gürsan Saraç’ın yönetimindeki Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı Orkestrası konser verdi.

Programın açılışında konuşan MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Mansur Harmandar, bu yılki törenin geçen yıl hayatını kaybeden Araş. Gör. Hilal Küçük’e ithaf edilmesinin çok anlamlı bir davranış olduğunu söyledi. Öğretmen okullarındaki eğitim ortamı sayesinde, vatan ve millet sevgisinin farklı bir anlam taşıdığını belirten Harmandar, "Bir milletin geleceği eğitimle ilgilidir. Eğer eğitim varsa o ülkenin geleceği vardır, eğitim yoksa o ülkenin geleceği karanlıktır" dedi.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Volkan Coşkun ise 167 yıldır öğretmenlerin insanları ve toplumu eğitmek için büyük bir fedakarlıkla ve şevkle çalıştığını dile getirdi.

Öğretmensiz bir toplumu düşünmenin mümkün olmadığına işaret eden Coşkun, "Bilgi ve değerleri insanlara, öğrencilere kazandıran sadece öğretmenlerimizdir. Onlar sayesinde insanlık ve toplum gelişmekte, onlar sayesinde ülkemiz dünya devletleri arasında hak ettiği yere yükselebilmektedir. Bu sebeple bütün öğretmenlerimizi anmak bir gönül borcudur" diye konuştu.

Programda Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve Araştırma Görevlisi Hilal Küçük’ün danışmanı Prof. Dr. Şule Aycan, "Öğretmen mi Öğretici mi?" başlıklı konferans verdi. 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber