Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 20 Aralık 2014 - 10:13 Yorum: 0

Öğretmenin çağrısıyla köy okullarındaki öğrencileri giydirecekler

BİGİAD, Bitlis'in Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl Köyü İlkokulu öğretmeni Alev Turgut'un çağrısı üzerine başlattığı çalışma kapsamında ilçeye bağlı 12 köy okulundaki 392 öğrenciye giyim yardımında bulunacak

Öğretmenin çağrısıyla köy okullarındaki öğrencileri giydirecekler

BİTLİS (AA) - Bitlis Genç İş Adamları Derneği (BİGİAD), Adilcevaz ilçesine bağlı Mollafadıl Köyü İlkokulu öğretmeni Alev Turgut'un çağrısı üzerine başlattığı çalışma kapsamında köy okullarındaki öğrencilere giyim yardımı yapacak.

Köyün tek öğretmeni olan ve okulun tüm ihtiyaçlarının giderilmesi için çaba gösteren Alev Turgut'un sosyal medya üzerinden başlattığı "Çocuklar Üşümesin" Projesi meyvesini vermeye başladı.

BİGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Birol Kutaş, yönetim olarak yaptıkları toplantıda 12 köy okulunda eğitim-öğretim gören tüm öğrencilere kışlık giysi yardımında bulunacaklarını bildirdi.

Turgut'un birçok kez okulunun eksiklerinin giderilmesi için yaptıkları çalışmaları gördüğünü anımsatan Kutaş, "Kendisi sosyal medya üzerinden bize ulaştı ve öğrencileri için yardım talebinde bulundu. Açıkçası istediği çok şey değildi. Yönetim Kurulu Başkanımız Zeki Peker ve üyelerimizle yaptığımız toplantı neticesinde 12 köy okulumuzda 392 öğrencinin mont, bot, atkı, bere, eldiven ve çorap ihtiyaçlarının giderilmesi kararını aldık. Öğretmenimize başlattığı kampanyadan dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

Köyde göreve başladığı günden itibaren okulun eksiklerinin giderilmesi için birçok kampanya başlattığını dile getiren Alev Turgut da şu ana kadar kendisine destek veren tüm hayırseverlere teşekkür etti. 

"Çocuklar Üşümesin" adlı projeyi sosyal medya üzerinden genişlettiğini dile getiren Turgut, BİGİAD yöneticilerinin kampanyaya destek vermesinin öğrencileri çok sevindirdiğini anlattı.

Ay sonunda öğrencilere hediyelerini dağıtarak yeni yıla mutlu girmelerini sağlayacaklarını ifade eden Turgut, amaçlarının öğrencilerin daha iyi ortamda ve imkanlarda eğitim almalarını sağlamak olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber