Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 23 Kasım 2014 - 09:58 Yorum: 0

Öğretmenler Günü

Vali Çınar: "Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren muasır medeniyetler seviyesine çıkarılması yolunda atılan her adımda kuşkusuz siz sevgili öğretmenlerimizin katkısı yadsınamaz bir gerçektir"

Öğretmenler Günü

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Valisi Ahmet Çınar, Cumhuriyetin kuruluşundan itibaren muasır medeniyetler seviyesine çıkarılması yolunda atılan her adımda öğretmenlerin katkısının yadsınamaz bir gerçek olduğunu bildirdi.

Çınar, Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yeni nesil, sizin eseriniz olacaktır. Eserin kıymeti, sizin becerinizin ve fedakarlığınızın derecesiyle orantılı olacaktır. Cumhuriyet, fikren, ilmen, fennen, bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli muhafızlar ister. Yeni nesli, bu özellik ve yetenekte yetiştirmek sizin elinizdedir" diyerek görev ve sorumluluğun ehemmiyetine vurgu yaptığını belirtti.

Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren muasır medeniyetler seviyesine çıkarılması yolunda atılan her adımda öğretmenlerin katkısı yadsınamaz bir gerçek olduğuna işaret eden Çınar, şunları kaydetti:

"Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokratik, ulusal değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde, dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiğiniz özveri ve emeğe teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle, başta baş öğretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu uğurda canlarını vermiş tüm öğretmenlerimizi şükran ve minnet duygularıyla yad ediyor, siz sevgili öğretmenlerimizin '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, sağlık mutluluk ve esenlikler diliyorum."

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber