Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
08:41 Narkotik ekiplerinden rekor: 112 kilonun üzerinde metamfetamin ele geçirild...08:34 20 ilde FETÖ’ye yönelik olarak son bir hafta içinde düzenlenen “Kıskaç-11”...08:33 Sivas’ta yaşlı nüfus artıyor08:21 3 büyük takım taraftarı iftarda buluştu08:15 Altıeylül’de 100 bin ton geri dönüşüm dönüştürüldü08:01 Bakan Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle aranan 2 suç örgütü lideri İs...07:54 İçişleri Bakanı Yerlikaya: “İnterpol kırmızı bülteniyle ‘Yasa Dışı Örgüt Fa...06:32 Küçükçekmece Atatürk Mahallesi Bahariye Caddesi’nde iş yerinde yangın çıktı...05:56 Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı04:45 Atay hizmete açtğı Adnan Menderes Kapalı Pazar Yeri’nde mahalle sakinleriil...03:35 Kütahya’da "Oyunuzu hizmet ve eser siyasetinden yana kullanın" çağrısı02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu
Sami Er
Eğitim 16 Ocak 2018 - 15:28 Yorum: 0

Öğretmenler yönetici olmak istemiyor

Türk Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, sistemdeki aksaklıklar nedeniyle geçen yıl İzmir'de okul yöneticiliğine atanan 241 yöneticinin...

Öğretmenler yönetici olmak istemiyor

Türk Eğitim-Sen İzmir Şube Başkanı Merih Eyyup Demir, sistemdeki aksaklıklar nedeniyle geçen yıl İzmir'de okul yöneticiliğine atanan 241 yöneticinin görevini bırakıp öğretmenliğe dönüş yaptığını açıkladı. Demir, "Bakanlığın getirilecek sistemle atamalarda, yönetici adaylarına dışardan müdahalelerin engelleneceği ve sadece ortaya konan kriterlere uygun öğretmenlerin atanacağı bir sistem oluşturulmalıdır" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerinden aldıkları bilgilere göre, 01 Ocak- 31 Aralık 2017 tarihleri arasında İzmir'de 46 müdür, 3 müdür başyardımcısı ve 192 müdür yardımcısı olmak üzere toplam 241 yöneticinin görevinden ayrılarak, öğretmenliğe dönüş yaptı.

"Yaklaşık 3 bin okulun bulunduğu İzmir'de, ortaya çıkan bu rakamlar endişe vericidir" diyen Demir, "Kaldı ki belirtilen tarihlerin öncesinde de istifa eden onlarca yönetici bulunduğu tarafımızca bilinmektedir. İzmir eğitim camiasında ise bu sayının, geçtiğimiz yıllarda yaşanan ve halen devam eden istifalarla birlikte 400'lere yaklaştığı konuşulmaktadır. Bu durum eğitim öğretimi olumsuz etkilemektedir. Bu duruma bir çözüm olarak istifa işlemlerinin yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılması düşünülebilir. Geçtiğimiz Temmuz ayında yapılan yönetici görevlendirme mülakatı sürecinde Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Yönetmeliğinin Sözlü Sınav başlıklı 15. Maddesi "Değerlendirme sonucunda unvanlar bazında oluşan puan sıralamasına göre en yüksek puan alandan başlamak üzere, yöneticiliği boş bulunan eğitim kurumu sayısının üç katı aday sözlü sınava çağırılır" Demesine rağmen ilimizde ve birçok ilde 3 katı başvuru sayısına ulaşılamamıştır. Kaldı ki ilimizde Müdür Yardımcılığı başvurularında EK-1'e göre yapılan sıralamada eksi puanlı bir öğretmenimizin de sınava çağrıldığı hafızalarımızdadır" dedi.

Okul yöneticilerinin görevden ayrılma sebeplerinin farklı olduğuna dikkat çeken Demir, şunları söyledi: "Bu sebepler arasında yönetici atama sisteminin kaldırılarak görevlendirme denilen, içeriği net olarak anlaşılamayan bir sisteme dönüş sayılabilir. 4 yıllığına görevlendirilen yönetici arkadaşlarımız 4 yıl sonra yapılacak mülakatın sonucunu öngöremediği için sürenin dolmasına yakın bir zamanda istifa ederek öğretmenliğe dönmektedirler. Okul müdürlerinin üzerindeki iş yükü ve sorumluluk gün geçtikçe artmaktadır. Müdür yardımcısı olan arkadaşlarımızın neredeyse tüm bakanlıkların işlerini yapıyor olmaları da bu etkenlerden birisidir. Her yıl değişen yönetici görevlendirme yönetmelikleri de yönetici olma niyetindeki arkadaşlarımız da soru işaretlerine neden olmaktadır. Mülakat yöntemi kabul görmemiştir. Yönetici kadrosuna geçen arkadaşlarımız maddi kayıplar yaşamaktadırlar. Bu durum sürdürülebilir değildir. Devam etmesi halinde eğitim sistemimizi büyük bir yönetim kaosu beklemektedir. Bu durumla ilgili tedbirleri Milli Eğitim Bakanlığı bir an evvel almalıdır. Yönetici konusunu baştan sona ele almak durumundadır. Yönetici kadrosuna atanacak arkadaşlarımızla ilgili mevcut sınıflar arasından değerlendirme yapılmalıdır. Konuya hizmet sınıfı açısından da yaklaşılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuyu illerde oluşturacağı ve sendika temsilcilerinin de bulunacağı komisyonlar vasıtasıyla masaya yatırmalıdır. Elde edilecek veriler ışığında torpil ve suistimallerin önüne geçerek liyakati ön plana çıkaracak bir sistem geliştirmek zorundadır. Getirilecek sistemle atamalarda, yönetici adaylarına dışarıdan müdahalelerin engelleneceği ve sadece ortaya konan kriterlere uygun arkadaşlarımızın atanacağı bir sistem oluşturulmalıdır"

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber