Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Yerel 15 Mart 2015 - 17:43 Yorum: 0

Öğretmenlere zeka oyunları eğitimi

MUŞ (AA) - Aktif Akademi ve Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan projeyle Yatılı Bölge Okullarında görev yapan öğretmenlere zeka oyunları eğitimi verildi.Atatürk Üniversitesi...

Öğretmenlere zeka oyunları eğitimi

MUŞ (AA) - Aktif Akademi ve Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan projeyle Yatılı Bölge Okullarında görev yapan öğretmenlere zeka oyunları eğitimi verildi.

Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Halim Ulaş tarafından gençlik merkezinde verilen eğitime öğretmenler büyük ilgi gösterdi. 

Etkinliklerle ilgili açıklama yapan Ulaş, zeka oyunlarının kimi zaman bir yarışmanın temel yapı taşı, kimi zaman da bir güç gösterisi aracı olduğunu belirtti.

Oyunların her zaman insanların zihnindeki düşünce yapılarını değiştirebilecek güce sahip olduğunu ifade eden Ulaş, "Oyunlar bizi olduğumuzdan daha üretken, daha yenilikçi yapabilir. Bize bilinmeyeni keşfetme isteği ve cesareti verebilir, dünyayı daha iyi anlamamıza yardımcı olabilir. Dahası bize keyifli zaman geçirmenin nasıl bir şey olduğunu hatırlatabilir. Oyunlar eğitsel açıdan ele alındığında hemen tüm eğitim programlarının hedefi olan 'yaratıcı düşünme, problem çözme, analitik düşünme, yorumlama, iletişim' gibi evrensel ve bireyin hayatını doğrudan etkileyecek becerilerin kazanılmasında etkili olmaktadır" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber