Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Ekonomi 22 Kasım 2016 - 16:24 Yorum: 0

Öğretmenlerin çiçekleri TEOG’a takıldı

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bağdatlıoğlu, Türkiye'de özel günlerde kesme çiçek tüketiminin arttığını...

Öğretmenlerin çiçekleri TEOG’a takıldı

Orta Anadolu Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Bağdatlıoğlu, Türkiye'de özel günlerde kesme çiçek tüketiminin arttığını belirterek, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün TEOG Sınavı'na denk gelmesi nedeniyle öğretmenler için planladıkları 20 milyon dal çiçek satışında düşüş olacağını kaydetti.

Türkiye'de özel günlerde çok fazla tüketim olduğunu vurgulayan Bağdatlıoğlu, "Bunlardan biri yaklaşan 24 Kasım Öğretmenler Günü'dür. Bugüne 20 milyon dal kesme çiçeği iç pazarda öğretmenlerimiz için kullanmayı düşünmüştük. Hedeflerimiz iç pazarda daha da büyüktü. Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) Sınavı'nın, Öğretmenler Günü'ne denk gelmesi ve ertesi gün okulların kapalı olması nedeniyle tüketimin düşeceğini tahmin ediyoruz. İnşallah öğrencilerimiz, öğretmenlerini unutmazlar ve bizim çiçekleri öğretmenleriyle buluştururlar. Bu üretimi yapabilmek için büyük emek var. Öğretmene en güzel hediyelerden birisi çiçektir" dedi.

"Krize rağmen yüzde 10 büyüdü"

Bağdatlıoğlu, yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sektörün yüzde 10'luk bir büyüme kaydettiğini söyledi. Bu artışta Türkiye'nin artık ürettiği ürünün daha kaliteli olmasının etkili olduğunu ifade eden Bağdatlıoğlu, "Son dönemde döviz fiyatlarının yükselmesiyle, çiçek noktasında Türkiye ithalat cenneti olmuştu. Bunun biraz ithalattaki ivmeyi düşüreceğine inanıyoruz. Türkiye'de üreten ihracat yapan firmalar daha da öne çıkacak. Bu anlamda sektörün desteklenmesi gerekiyor" diye konuşu.

"Rusya pazarı açılmalı"

Rusya'da yaşananların ihracat ve üretimlerini etkilediğini dile getiren Bağdatlıoğlu, "Rusya bizim en büyük üçüncü pazarımızdı. Geçen yıl bu dönemde yaşanan olayların ardından Rusya'ya çiçek gönderemiyoruz. İhracatımız Rusya ile hiç yok. Ürünlerimizi iç ve Avrupa pazarına yönlendiriyoruz. Bu noktada ister istemez zorlanıyoruz. Rusya pazarının biran önce açılmasını istiyoruz. Sorunun çözülmemesi durumunda ana pazarlarımızdan birini kaptıracağız" diye konuştu.

"Krize rağmen yüzde 10'luk artış"

Bu yıl 36 ülkeye ihracat gerçekleştirdiklerinin en büyük alıcıların İngiltere ve Hollanda olduğunun altını çizen Bağdatlıoğlu, "Bu yılki hedefimiz geçen yıla göre yüzde 20 artış sağlamaktı. Yaşanan ortamda hedefimiz yüzde 10 saptı. İhracatta yüzde 10'luk artış sağlayabildik" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber