Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 30 Mart 2016 - 14:34 Yorum: 0

Öğüt:

Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt’ün, “4bucakG” stratejisiyle Türkiye’nin tüm noktalarında 4.5G ku..

Öğüt:

İSTANBUL (İHA) Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt’ün, “4bucakG” stratejisiyle Türkiye’nin tüm noktalarında 4.5G kullanıcısının bulunacağını belirttiği toplantında canlı bağlantı ile Maslak’tan Tuzla’daki Şebeke Operasyon Merkezi’ne bağlanılarak gerçekleştirilen hız testinde 8 farklı bant birleştirilerek 1.5 Gbps hıza ulaşıldı.
Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, 1 Nisan’da geçilecek 4.5G teknolojisi öncesi yapılan hazırlıkları paylaştı. Toplantıda canlı bağlantı ile Maslak’tan Tuzla’daki Şebeke Operasyon Merkezi’ne bağlanılarak gerçekleştirilen hız testinde 8 farklı bant birleştirilerek 1.5 Gbps hıza ulaşıldı. 4.5G teknolojisinin Türkiye’nin Dijital Dönüşümü’nde yeni bir sayfa açacağını söyleyen Öğüt, 4.5G teknolojisine yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek "Vodafone, 1 Nisan sabahı Türkiye’nin dört bucağını 4.5G ile tanıştıracak. 4G ve üstü teknolojilerde 20 ülkede edindiği deneyimi Türkiye’ye taşıyacak. ’4bucakG’ stratejisiyle her yerde herkesin 4.5G kullanıcısı olmasına öncülük edecek. Özellikle 800 ve 900 MHz frekanslarda sahip olduğu kapsama avantajıyla Türkiye’de en geniş kapsamaya sahip operatör olmayı taahhüt eden Vodafone, halihazırda yüzde 90’a yakını 4.5G uyumlu olan SIM kartlarıyla da 1 Nisan sabahı en çok müşterisi 4.5G kullanan operatör olacak" dedi. 4.5G ile dijital yaşama yeni bir başlangıç yapılacağını dile getiren Öğüt, Türkiye’yi yarının Gigabit Toplumu’na taşıyacaklarını ifade etti.
Vodafone’un 4.5G hazırlıklarının anlatıldığı toplantıda konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt, 1 Nisan sabahı itibariyle bağlantılı hayatın 4.5G adında yepyeni bir teknolojiyle anılacağını belirterek, “Vodafone Türkiye olarak biz bunu bir ‘başlangıç’ olarak niteliyoruz; çünkü, 4.5G teknolojisini Dijital Dönüşüm’ün yeni bir sayfası, yarının Gigabit Toplumu’nun giriş kapısı olarak görüyoruz. 4.5G ile birlikte bireylerin hayatına daha yüksek aktarım hızları, daha düşük gecikme süreleri, daha fazla kapasite ve daha çok kalite girerken, kurumlar da daha hızlı, daha etkin ve daha rekabetçi iş süreçlerine sahip olacak. Hem bireyler, hem şirketler, hem de nesnelerin saniyede 1 Gigabit’lik yaygın genişbant bağlantı hızından faydalanabileceği yeni bir toplum düzeni doğacak. ‘Gigabit Toplumu’ adı verilen bu yeni yaşam, gerçek zamanlı, her yerden, her zaman erişilebilen, bireyleri, kurumları ve nesneleri birbirine bağlayan bir internet altyapısı ile gerçek olacak. Biz de mobil alanda 4.5G, sabit hizmetlerde ise evlere kadar gidecek uçtan uca fiber ağlar ile Türkiye’de Gigabit Toplumu’na liderlik etmeyi sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.
"KIRSAL ALANLAR DA KALİTELİ 4.5G HİZMETİ ALABİLECEK"
4.5G’yi Türkiye’nin her köşesine kadar götürme hedefleri doğrultusunda 4.5G hizmet stratejilerini “4bucakG” olarak isimlendirdiklerini hatırlatan Öğüt, “Türkiye’nin dört bucağını 4.5G ile tanıştırmayı, elde ettiğimiz frekanslarla halkımıza en yaygın 4.5G hizmetini vermeyi hedefliyoruz. Vodafone Türkiye olarak, biz bunun Dijital Dönüşüm Hareketi’nin yeni bir evresi olduğunu düşünüyor, 4.5G teknolojisini yarının Gigabit Toplumu’nun giriş kapısı olarak görüyoruz. 4.5G ile birlikte 2G ve 3G’ye kıyasla bireylerin hayatına daha yüksek aktarım hızları, daha düşük gecikme süreleri, daha fazla kapasite ve daha çok kalite girecek. Bilgiye erişimimiz hızlanacak, daha yaygın bir kapsama alanına sahip olacağız. Türkiye’nin dört bucağını 4.5G ile tanıştırmayı, gerek elimizde bulunan 900 MHz, gerekse de yeni aldığımız frekansları kullanarak, sadece bizde bulunan baz istasyonu teknolojimizi kullanarak en yaygın 4.5G hizmetini vermeyi hedefliyoruz” dedi.
"EN GENİŞ KAPSAMA İÇİN 6 YILDA 2 MİLYAR TL’LİK YATIRIM YAPTI"
Türkiye’de en geniş kapsamaya sahip operatör olacaklarını vurgulayan Öğüt, “Bunu 800 MHz bandının yanı sıra 900 MHz bandında da sahip olduğumuz kapsama avantajıyla sağlamayı hedefliyoruz. 900 MHz bandında SingleRAN teknolojisini 2010’dan beri kullanan tek operatörüz. Bu bantta 4.5G hizmeti de verebileceğiz ve bu durumun sektörümüzde fark yaratacağını düşünüyoruz. SingleRAN, 4G ve üstü teknolojilerle uyumlu bir teknoloji. SingleRAN teknolojisi için 6 yılda 2 milyar TL’lik yatırım yaptık. Bu yatırımı yaptık; çünkü, SingleRAN’in 4G ve üstü teknolojiler, yeni nesil genişbant için ne kadar önemli ve gerekli olduğunu 6 yıl önce öngördük. Diğer yandan, Türkiye genelinde çekim noktalarımızı da iki katına çıkardık. Güçlü altyapımızla 4.5G teknolojisinin Türkiye’de her yerde herkese götürülmesini mümkün kılacağız” diye konuştu.
"500 BİN KİŞİYE 4.5G’Yİ GÖTÜRDÜ"
Vodafone Türkiye CEO’su Öğüt, Vodafone SIM kartlarının yüzde 90’ına yakınının 4.5G uyumlu olduğunu ve 1 Nisan sabahı en çok müşterisi 4.5G kullanan operatör olacaklarını söyleyerek, “4.5G teknolojisinde herkese en uygun cihazların en cazip avantaj ve tekliflerle sunulmasının öncüsü olacağız. Türkiye’de herkes tarafından bu teknolojinin kullanılmasını istiyoruz. Bu kapsamda, 4.5G uyumlu akıllı cihazları Vodafone Çok Satanlar Masası ile tüketicilerimize uygun fiyatlı kampanyalarla sunmaya başladık. Cihaz yatırımına önem veriyoruz. 4G ve üstü teknolojilerle uyumlu cihaz oranımızı son 1 yılda yüzde 188 artırdık. Bu yatırımı yaptık; çünkü, Türkiye’de herkesin akıllı telefon sahibi olması, akıllı cihaz sahipliğinin artırılması gerektiğine inanıyoruz. Diğer yandan, abonelerimizi 1 Nisan sabahına hazırlamak için aldığımız aksiyonlardan bir diğeri ise 4bucakG TIR’larımız ile ülkenin dört bir yanına doğru hareket etmek oldu. Şu ana kadar toplam 3 bin 792 kilometreyle Türkiye’yi karayolu olarak baştan başa 2 katından fazla dolaşan TIR’larımız, İzmir, Eskişehir, Ankara, Kayseri, Gaziantep, İstanbul, Kocaeli, Bursa, Zonguldak, Samsun, Trabzon’da 500 binden fazla kişiye ulaştı” dedi.
Vodafone Türkiye’den yapılan açıklamada Vodafone abonelerinin 1 Nisan sabahı yeni ürünlerle karşılaşacağı ve bu ürünlerden birincisinin,4.5G Kapsama Haritası olacağı bildirildi. Açıkalamada, Türkiye’nin 81 ilinde Vodafone mağazalarına kurulacak sorgulama ekranlarıyla müşterilerin bulundukları lokasyonlarda 4.5G kapsamasının olup olmadığı tespit edilebileceği, tüketicilerin, 4bucakg.com sitesinden de bu sorgulamayı yapabileceği belirtildi. Vodafone müşteriline Vodafone SüperNet 4.5G hızında buluşturulacağı ve Call+ anlık mesajlaşmadan faydanılacağının belirtildiği açıklamada Vodafone abonelerinin, bu ürünle, arama esnasında görüşmelerine dosya, resim ve video ekleyerek daha kişisel ve interaktif arama deneyimine sahip olabileceği, güvenli depo bulut hizmetiyle de 4.5G ile artacak veri depolama ihtiyacına yanıt verebilecek çok etkin ve yüksek kapasiteli dosya saklama servisi sunacakları bildirildi. Yapılan açıklamada Vodafone abonelerinin, 1 Nisan sabahı itibariyle, Voice over LTE (VoLTE) teknolojisiyle 10 kata kadar daha hızlı ses bağlantısı kurabilecek ve kesintisiz konuşabileceği de belirtilerek "Aboneler, Nisan ayı boyunca geçerli olacak kampanyadan yararlanmak için “4bucakG” yazarak 4545’e SMS atabilecek. Böylece Vodafone aboneleri, bir ay boyunca kendi tarifeleri dışında hiçbir ödeme yapmadan 4.5G teknolojisini deneyebilecekler" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber