Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 21 Aralık 2014 - 11:08 Yorum: 0

Ok atmayı denedi şampiyonluklar kazandı

Muğla'da sınıf arkadaşlarını izlemek için gittiği okçuluk antrenmanında denemek amacıyla ok atarak spora

Ok atmayı denedi şampiyonluklar kazandı

MUĞLA (AA) - DURMUŞ GENÇ - Arkadaşlarının antrenmanını izlerken denemek amacıyla ok atarak bu spora başlayan 19 yaşındaki milli sporcu Yeşim Bostan, elde ettiği Türkiye rekorlarının yanı sıra Avrupa ve dünya şampiyonlukları ile de adından söz ettiriyor.

Bostan, 3 yıl önce arkadaşlarını izlemek için gittiği antrenmanda okçuluk antrenörünün teşvik etmesiyle denemek amacıyla ok attı. Hoşuna gitmesi üzerine bu spora devam eden, solak olması ve Muğla'da solak ok malzemelerinin bulunmaması nedeniyle zor şartlarda çalışmalarını sürdüren Bostan, antrenörünün hazırladığı programla sağ kolunu geliştirdi.

Kısa sürede pek çok başarı kazanan Bostan, Türkiye rekorları kırdı, Avrupa ve dünya şampiyonlukları kazandı. Bostan, halen Muğla Gençlikspor Kulübü bünyesinde spor hayatını sürdürüyor. 

- İlk zamanlar antrenörü sol gözüne kravat bağlıyordu 

Bostan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zor şartlarda başladığı bu sporda aile ve antrenörünün desteğiyle önemli dereceler elde ettiğini söyledi.

Arkadaşlarının antrenmanını izlediği sırada antrenörünün "Okçuluğa başlamak ister misin?" diye sormasıyla aklında bu spora başlama fikri oluştuğunu anlatan Bostan, ilk dönemde solak olması, kulübünde de solak sporculara uygun malzeme bulunmaması nedeniyle umutsuzluğa kapıldığını kaydetti.

Antrenörünün tavsiyesi üzerine sağ koluyla ok atmaya çalıştığını, bir süre sonra başarıyı yakaladığını dile getiren Bostan, ilk zamanlar sağ kolunu kullanarak ok atmanın çok zor geldiğini ifade etti.

Gözünü kırpamadığını, çünkü sol gözünün baskın olduğunu belirten Bostan, "Bu nedenle nişan almakta zorlanıyordum. Hocam sol gözüme kravat bağlıyordu, o şekilde nişan alıp ok atıyordum. Zamanla onu da yendim ve iki gözüm açık atmaya başladım" dedi.

- Şampiyonluklar peş peşe gelmeye başladı

Bostan, geçen yıl İzmir'de düzenlenen şampiyonada Türkiye şampiyonu olarak milli takıma seçildiğini ifade ederek, şöyle konuştu:

"Ardından Fransa'da düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda takım halinde dünya şampiyonluğu elde ettik. Slovenya'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda da bireyselde Avrupa şampiyonluğunu kazandım. Aynı yarışta takım olarak da üçüncülük elde ettik. Daha sonra A Milli Takım adına Antalya'da düzenlenen Dünya Kupası ikinci ayak yarışlarında büyüklerde dünya dördüncüsü oldum. Bu aralarda da Türkiye rekorları kırdım. En büyük hedefim dünyanın en iyisi olabilmek."

Bostan, son olarak Adana'da düzenlenen yarışmada 15 ok eleme atışları ve 30 ok makaralı yayın yanı sıra tek tur, toplam puan ve eleme rekorlarını da kırdığını anlattı.

Bu spora yeni başlayanlara pes etmemelerini tavsiye eden Bostan, "Asla umutsuzluğa kapılmasınlar. Çünkü bu sporda olmazlara yer yok. İnsan istedikten sonra her şeyi başarabilir" diye konuştu.

- Salon yarışlarında 6 bireysel rekordan 5'i Bostan'ın 

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü okçuluk antrenörü Tahir Karataş da 3 yıldır çalıştıkları Yeşim Bostan'ın kısa zamanda önemli başarılar elde ettiğini vurguladı.

Açık hava ve salon yarışlarında 6 bireysel rekordan 5'inin Bostan'a ait olduğuna dikkat çeken Karataş, sporcusunu dünyanın en iyisi yapabilmek için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

En iyi olabilmek için önlerinde uzun bir yol bulunduğunu, bunun için de sponsorlara ihtiyaç duyduklarını söyleyen Karataş, "Benim için de okçuluğu seyretmeye gelen bir çocuğu alıp buralara getirmek çok büyük bir duygu. Bugüne kadar Yeşim’in elde ettiği bireysel başarıları gerçekleştiren sporcu, Okçuluk Federasyonunun tarihinde parmakla sayılacak kadar azdır. Bu nedenle ben de onun kadar gururluyum" dedi.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber