Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
02:56 Yüksekova’da gökyüzünde ışık saçan cisim cep telefonu kamerasına yansıdı02:26 Bakan Özhaseki: "Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam edi...01:17 Ankara’da çimento tankerinin devrilerek yokuş aşağı kaydığı anlar kamerada01:06 Gaziantep’te yol ortasında silahla vurulmuş kadın cesedi bulundu00:59 Hamza Dağ: “Bıkmadan, usanmadan heyecanımı tüm İzmir’le paylaşacağım”00:48 Edirne’de gastronomi yolculuğu başladı00:43 Ümraniye’de iş yerinde korkutan yangın00:38 İzmir açıklarında 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 göçmen yakalandı00:37 Çöplük alanda çıkan yangın paniğe neden oldu00:34 Burdur’da su doldurma kavgasında 1 kişi bıçaklandı00:30 Kızılay Başkanı Hatay’da depremzedelerle iftar sofrasında buluştu00:21 Avcılar’da koca dehşeti: Eşini silahla vurarak öldürdü00:17 YSK: “Oy sayımında iftar molası olmayacak”00:14 İskenderun’da hafif ticari araç ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı23:38 Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü, Mahalli İdareler seçimleri için hazır23:23 Karşıyaka, stadyum için taraftar mitingi düzenledi23:23 Bakan Tunç: "Mehmet Selim Kiraz’a sıkılan kurşun Türkiye’ye sıkılan kurşund...23:20 Kastamonu’da inşaat kenarında erkek cesedi bulundu23:11 DTSO’da “Gençlerin Dijital Sektörlerde İstihdamın Artırılması Projesi” düze...23:01 Bakan Yerlikaya: "Beraberliğimize, kim yan bakıyorsa biz de onlara düz baka...
Sami Er
Yerel 10 Ekim 2019 - 16:23 Yorum: 0

OKA’dan “Geleceğim Mesleğim” temalı faaliyet

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) "Geleceğim Mesleğim" temalı faaliyetleri ile bölgede fark oluşturuyor.

OKA’dan  “Geleceğim Mesleğim” temalı faaliyet

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) "Geleceğim Mesleğim" temalı faaliyetleri ile bölgede fark oluşturuyor.

Milli Eğitim Bakanlığının 2023 Eğitim Vizyonu'nda mesleki ve teknik eğitimin önemi vurgulanmış; mesleki ve teknik eğitimin geliştirilmesi için yedi ana hedef belirlendi. Bu vizyon çerçevesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü koordinasyonunda faaliyet gösteren kalkınma ajansları için ülke genelinde yaygın etki oluşturacak faaliyetler yürütülmesi hedefiyle "Geleceğim Mesleğim" teması belirlendi.

Bölgesel politikanın uygulayıcı kurumları olan, çok paydaşlı ve katılımcılık esaslı yapısı ile farklı kurum ve kuruluşlarla işbirliği geliştiren kalkınma ajansları, belirlenen bu hedef çerçevesinde yerel gündemler oluşturarak ulusal düzeyde farkındalık ve etki oluşturmayı amaçlıyor.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansının "Geleceğim Mesleğim" teması özelinde bölgede planladığı faaliyetlerinin ilki mart ayında başlanıp, mayıs ayı sonunda tamamlanan "TR83 Bölgesi Mesleki ve Teknik Eğitim Özet Mevcut Durum" oldu. OKA'nın kurumsal internet sitesinde yayımlanan raporun ardından, 2019 Yılı OKA Proje Teklifi Çağrısı kapsamında 6 milyon TL hibe tutarında Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Altyapı Mali Destek Programı süreci başladı. 17 Haziran itibarıyla kamuoyuna duyurulmuş olan Mali Destek Programı süreci devam ediyor.

Ajansın "Geleceğim Mesleğim" temalı faaliyetleri, 17-18 Eylül 2019 tarihlerinde Amasya'da mesleki eğitim kurumlarında görevli meslek öğretmenlerine / öğretim görevlilerine yönelik olarak düzenlenen Proje Döngüsü Yönetimi (PCM) Eğitimi ile devam etti. Amasya PCM eğitiminden 15 kişi faydalandı. Eğitim faaliyetleri kapsamında Çorum'da da PCM ayrıca öğrencilerin topluluk içinde kendilerini ifade etme ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi adına, Etkili Sunuş Teknikleri Eğitimi düzenlenecek.

OKA faaliyetlerine, Ajansın koordinasyonunda, Samsun Üniversitesi yürütücülüğünde hazırlanacak olan "TR83 Bölgesi Geleceğin Meslekleri Kapsamında İşgücü ve Mesleki Eğitim Sektör Analiz Raporu" İl Çalıştaylarını da ekledi. 9 Ekim 2019 tarihindeki Amasya İşgücü ve Mesleki Eğitim Çalıştayı'nda kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile işgücü talebini oluşturan özel sektör firmalarıyla bir araya gelindi. Ekim ayı içerisinde Çorum, Samsun ve Tokat'ta da düzenlenecek olan bu çalıştaylar tamamlanarak, Sektör Analiz Raporu hazırlıkları sürdürülecek.

OKA ilerleyen günlerde "Mesleki ve Teknik Eğitim" temasına yönelik birçok faaliyeti paydaşlarının da desteğiyle hayata geçirmeye devam edecek.

OKA’dan “Geleceğim Mesleğim” temalı faaliyet

OKA’dan “Geleceğim Mesleğim” temalı faaliyet

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber