Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Ekonomi 21 Şubat 2017 - 15:23 Yorum: 0

OKİM’le artık iş kolay

Osmangazi Belediyesi'nin istihdama katkı sağlamak maksadıyla kurduğu Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM), vatandaşları iş sahibi yapmaya devam ediyor.

OKİM’le artık iş kolay

Osmangazi Belediyesi'nin istihdama katkı sağlamak maksadıyla kurduğu Osmangazi Kariyer İstihdam Merkezi (OKİM), vatandaşları iş sahibi yapmaya devam ediyor.

OKİM, bir yılda bin 3 vatandaştan toplam 690 kişiyi işverenle buluşturdu. OKİM'e bu yılın ocak ayında ise toplam 305 kişi iş müracaatında bulundu. İnternet üzerinden yapılan başvuru sayısı 70, kamu kurumunda çalışmak isteyen vatandaş sayısı 140, özel sektör de isteyip yönlendirilen vatandaş sayısı 75 olurken, bu başvurulardan 42'si iş başı yaptı. İstihdam sektörleri arasında; güvenlik, fabrika-üretim operatörü, temizlik-çay servisi, ofis personeli, satış destek personeli, hasta kayıt kabul, tekstil üretim, ön muhasebe elemanı, kalite kontrol elemanı, CNC operatörü yer alıyor.

Bursa'da istihdama çok ciddi katkı sağlayan OKİM, iş arayan vatandaşları, başvuru formlarında belirttikleri vasıflar doğrultusunda eleman ihtiyacı olan kuruluşlara yönlendiriyor. Özel sektörün yanı sıra belediye bünyesinde çalışma talebinde bulunanlar da kayıt altına alınıyor.

Ocak ayı verilerine göre yapılan 305 başvuru arasında 159 başvuruyla en fazla talebin kadınlardan geldiği anlaşılırken, OKİM'le kadınların istihdam oranının da arttığı belirtildi.

Vatandaşın belediyeleri kendilerinden bir parça olarak gördüğünü ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, OKİM ile her alanda vatandaşın yanında olduklarını söyledi. OKİM'in artık hizmet noktasında örnek bir istihdam merkezi olduğunu açıklayan Mustafa Dündar, vatandaşın eğitim, bilgi, beceri ve donanımına uygun iş alanlarının tek tek takip edilip işe yerleştirilme anına kadar sürecin titizlikle takip edildiğinin altını çizdi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber