Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 24 Ekim 2014 - 11:53 Yorum: 0

OKÜ, Bahçe Meslek Yüksekokulu akademik yılı açıldı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Bahçe Meslek Yüksekokulu’nun 2014-2015 akademik yılı açılışı yapıldı.Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr....

OKÜ, Bahçe Meslek Yüksekokulu akademik yılı açıldı

OSMANİYE (AA) - Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Bahçe Meslek Yüksekokulu’nun 2014-2015 akademik yılı açılışı yapıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalaca açılış programında yaptığı konuşmada, "Üniversite kapısında eğitim almak isteyen gençlerimiz varken, aradığı nitelikte elemanı bulamadığı için değişik kurumlara müracaat eden işverenler var" dedi.

Büyükalaca, OKÜ Bahçe Meslek Yüksekokulu’nun 2014-2015 akademik yılı açılışında yaptığı konuşmada, yüksek öğretim sisteminde yapılanmaya gidilmesi gerektiğini belirtti.

Üniversite mezunlarının istihdamının tartışıldığını, çözüm önerisi olarak mesleki eğitimin öngörüldüğünü savunan Büyükalaca, şunları kaydetti:

"Bu kadar çok öğrencimizi okullardan mezun ettiğimizde istihdam olanağı noktasında acaba hangi noktadayız, neler yapılabilir konusu önümüzdeki en önemli tartışma konusudur. Bu çerçevede de çözüm olarak önerilen en önemli konu, mesleki eğitimdir. Maalesef şunu belirtmeliyim ki ülkemizde mesleki eğitim oturtulması gerekilen bir çerçeveye oturtulamadı. Bu yüzden de bir taraftan Üniversite eğitimi almayı isteyen gençlerimiz varken diğer taraftan aradığı nitelikte elemanı bulamadığından dolayı değişik kurumlara müracaat eden işverenler var. Öğrencilerimizin, yarın milyonlarca mezun arasından talep edilen birer eleman olabilmeleri için eğitimleri esnasında bizi zorlamalarını bekliyoruz."

Büyükalaca, OKÜ’ye bağlı dört Meslek Yüksekokulu olduğunu, fiziki imkanlarının iyileşmesi için çalışma yapıldığını belirtti.

Bahçe MYO Müdürü Doç. Dr. Mehmet Cihangir, akademik yılın hayırlı olması temennisinde bulundu.

Açılış programı kokteyl ile sona erdi.

 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber