Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 30 Mayıs 2016 - 13:53 Yorum: 0

Okuduğu Kitaptan Etkilendi, Görme Engelliler İçin Akıllı Baston Yaptı

12 yaşındaki Batuhan Yüzer, okuduğu "Kör Öyküler" kitabından etkilenerek, görme engelli vatandaşlar için titreşimli ve sesli uyarı veren akıllı baston...

Okuduğu Kitaptan Etkilendi, Görme Engelliler İçin Akıllı Baston Yaptı

12 yaşındaki Batuhan Yüzer, okuduğu "Kör Öyküler" kitabından etkilenerek, görme engelli vatandaşlar için titreşimli ve sesli uyarı veren akıllı baston icat etti.

Kayseri İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 5. Ulusal Robot ve Teknoloji Yarışması'nda Türkiye'nin dört bir tarafından gelen dahi çocuklar, icatlarını sergiledi. İstanbul'dan yarışmaya katılan 12 yaşındaki Batuhan Yüzer'in icadı, protokolden tam not aldı.

Okuduğu "Kor Öyküler" kitabında, görme engelli bir kişinin kayboluşu öyküsünden etkilenerek, "Görme Engelliler İçin Akıllı Baston" projesini geliştiren Batuhan Yüzer, bir engelle karşılaştığında sesli ve titreşimli uyarı veren baston icat etti.

Yüzer, "Bu projeyi okuduğum "Kör Öyküler" isimli kitaptan etkilenerek bu projeyi yaptım. Normal bir bastona taktığımız kızıl ötesi baston sayesinde görme engelli vatandaşlarımızın yolunu bulmasını sağlıyor. Bastonun titreşim ve ses olmak üzere 2 uyarı şekli var. Bastonun önüne engel çıktığında titreşimler vererek görme engelli vatandaşlarımızın yolunu bulmasını sağlıyor. Okudum kitapta karşıdan karşıya geçmeye çalışan görme engelli bir vatandaşımız vardı. O kişiyi başka bir adam gelip zorla karşıya götürmeye çalıştı ama görme engelli vatandaş otobüs bekliyordu. Bunun sonunda kayboldu. Bende buna üzüldüm ve böyle bir proje yaptım" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber