Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 18 Eylül 2016 - 10:23 Yorum: 0

Okul alış-verişi esnafın yüzünü güldürdü

Gaziantep'te okulların açılmasına bir gün kala okul çanta ve malzemeleri satan esnafın yüzü güldü.

Okul alış-verişi esnafın yüzünü güldürdü

Gaziantep'te okulların açılmasına bir gün kala okul çanta ve malzemeleri satan esnafın yüzü güldü. Eylül ayında hem bayram hem de okul alışverişini yapmak zorunda kalan veliler ise bütçelerini aştı.

Okul sezonunun Kurban Bayramı'nın hemen ardından başlaması okul çantası ve malzemeleri satan esnafın yüzünü güldürdü. Bayram ve okul alışverişinin birbirine girdiğini belirten esnaflar, Kurban Bayramı öncesinde işlerin durgun olduğunu, bayram sonrası ise işlerin açıldığını söyledi.

"Bayram sonrası yoğun bir kalabalık oldu"

Okul çantası satan esnaflardan Fatih Kaygısız, bu sezon satışların iyi olduğunu, özellikle Kurban Bayramı sonrasında yoğunluk yaşandığını kaydetti. Fatih Kaygısız, "Satışlardan dolayı bu yıl yüzümüz gülüyor. Türkiye'nin geneline göre çok şükür iyiyiz. En çok okul çantası gidiyor. Üniversite zamanın gelmesiyle şehir dışına ve yurt dışına çıkacak olan öğrenci kardeşlerimiz de bavullara, valize yoğun ilgi gösteriyor. Genellikle zaten okullar açılacağı için bir hafta ya da en fazla 2 hafta yine bir iş hareketliliği sürer. Bayram öncesi durgunluk vardı. Bayram sonrası yoğun bir kalabalık oldu. Tabi tatile giden gelen arkadaşlarımız da oluyor. Çok şükür bu sezon da işlerimiz hareketli" dedi.

"Fiyatlar bu sene pahalı"

Aynı ayın içerisinde Kurban Bayramı ve okul alışverişini birlikte yapmak zorunda kaldıklarını belirten veliler de, Eylül aynını bütçelerini aştıkları bir ay olduğunu belirtti. Çanta ve okul malzemelerini fiyatlarını pahalı bulan veliler, "Bayram alışverişinden sonra çocuklarımız için okul alışverişine başladık. Bu durum bizi hayli zorluyor ama çocuklarımızın yeni okul ihtiyacını karşılamak zorundayız. Şimdi oğlum için çanta alacağız. Oğlumla beraber mağazaları geziyor ve fiyatlara bakıyoruz. Ama fiyatlar bu sene pahalı" diye konuştu.

Okul alış-verişi esnafın yüzünü güldürdü

Okul alış-verişi esnafın yüzünü güldürdü

Okul alış-verişi esnafın yüzünü güldürdü

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber