Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Teknoloji 14 Mayıs 2018 - 16:44 Yorum: 0

Okul bitirme ödevleriyle çözüm ürettiler

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 4.sınıf öğrencileri E-Ticaret Dersi'nde öğrendiklerini, bitirme...

Okul bitirme ödevleriyle çözüm ürettiler

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Bölümü 4.sınıf öğrencileri E-Ticaret Dersi'nde öğrendiklerini, bitirme projelerinde hayata geçirdiler. Öğrenciler, 4 ayrı somut internet yazılım sistemi kurarak girişimci fikirlerini hayata geçirdiği çalışmalarda ayrıca, kadınların ekonomik ve yaşamsal sorunlarına sosyal paylaşım ağları kanalıyla çözüm yolları gösterdiler.

SDÜ Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri E- Ticaret Dersi bitirme proje ödevlerini internet yazılımı haline getirip somut "girişim fikirlerine" dönüştürdüler. Öğrenciler internet tabanlı yazılım ile kadınların ekonomik özgürlükleri sorunu başta olmak üzere eğitim, kültür, sanat, hayata katılım alanlarındaki sorunlarına çözüm sunma bağlamında önemli bir misyon üstlendiler.

E-Ticaret ile kadın ekonomisine katkı

E- Ticaret Dersi kapsamında kurulan somut "girişim fikirlerinden" ilki kadınların ekonomik özgürlüklerine katkı yapmak üzerine oldu. Zira ozellezzetler.wixsite.com/ozellezzetler uzantılı internet yazılımı ile kadınlar yaptıkları doğal ve sağlıklı yiyecek ve içeceklerin satışını bu kanal üzerinden gerçekleştirebilecek. Öğrenciler "E- Ticaret" ile kadınların ekonomik özgürlüklerine katkı sağlamanın yanı sıra natürel ve sağlıklı gıdaya erişim için de etkin bir kanal açmış oldu.

Kadınların ilham veren hikayelerini yayınlıyorlar

SDÜ Endüstri Mühendisliği 4. sınıf öğrencileri kadınların eğitim, kültür, sanat, yaşama daha etkin dâhil olma süreçlerine yönelik sosyal içerikli paylaşım ağı kurdu. "4K" genel şemsiyesi altında hayata geçirilen proje başarılı kadınların ilham veren hikayelerini yayınlıyor. dortkdn.blogspot.com.tr internet yazılımı şu an yayında. Mühendislik öğrencileri "Girişimcilik fikri" ile kadınlara sosyal paylaşım ağlarından etkili, doğru ve aydınlatıcı bilgiler veriyor.

Sanat, kültür, gezi ve yaşam üzerine girişimcilik fikri

SDÜ Endüstri Mühendisliği 4'üncü sınıf öğrencilerinin ilham veren bir diğer girişimcilik fikri de sanat, kültür, gezi, yaşam üzerine oldu. www.eventlinn.com uzantılı internet yazılımı aynı zamanda akıllı cep telefonlarına uygulama şeklinde indirilebiliyor. İnternet tabanlı akıllı yazılım, o an bulunduğunuz konumda hangi etkinlik olduğunun bilgisini yayınlıyor. Sistemin özgün taraflarından biri de kişinin yazılımı kullanarak etkinlik oluşturabiliyor olması.

'Ve en önemlisi kitapların şarjı bitmiyor'

'Ve en önemlisi kitapların şarjı bitmiyor" mottosu ile hayata geçirilen bir diğer girişimcilik fikri ise paylaşma ve okuma odaklı

'Kitap Dükkânı" ismi verilen internet yazılımı ile öğrencilerin daha çok kitap okumaları teşvik ediliyor, akademik eğitimlerine devam ederken "E- Ticaret" ile girişimcilik kültürlerini geliştiriyor. Gerçek ticaret hayatı için prova yapıyorlar. Sosyal paylaşım ağları kanallarını kullanarak hayatın her alanında sorunlara ve çözüm noktalarına farkındalık sağlıyorlar.

Okul bitirme ödevleriyle çözüm ürettiler

Okul bitirme ödevleriyle çözüm ürettiler

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber