Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Eğitim 15 Eylül 2014 - 16:34 Yorum: 0

"Okul boykotu" Güneydoğu'da ilgi görmedi

DBP, Kürdi-Der ve Eğitim-Sen'in de yer aldığı bazı sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerce anadilde eğitim için okulların boykot edilmesi kararının, Güneydoğu'da ilgi görmediği bildirildi.

'Okul boykotu' Güneydoğu'da ilgi görmedi

Güneydoğu'da, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi-Der) ve Eğitim-Sen'in de yer aldığı kimi sivil cemiyet kuruluşları ve siyasal partilerce, 'anadilde eğitim' için okulların boykot edilmesi kararının alaka görmediği belirtildi.

Yeni eğitim öğretim yılı bölgedeki kentlerde düzenlenen törenlerle başladı. Okulların bahçelerini dolduran öğrencilerin ve velilerin coşkulu yer aldığı görüldü.

Öğrenciler yaz tatili süresince ayrı kaldıkları arkadaşları ve öğretmenleriyle özlem giderdi.

Diyarbakır 

Bin 552 okulda 508 bin öğrencinin ders başı yaptığı ilde yeni eğitim ve öğretim dönemi Kayapınar Şehit Öğretmen Ayşe Numan Konakçı İlkokulu'nda düzenlenen törenle başladı.

Vali Mustafa Cahit Kıraç, eğitim öğretim yılının yeni başlaması dolayısıyla okula devamsızlık hakkında net bir rakam eda etmek için erken olduğunu kaydetti.

Diyarbakır'da her sene aşırı sayıda öğrencinin mevsimlik işçi şekilde çalışan aileleriyle başka bölgelere göç ettiğini anlatım eden Kıraç, dolayısıyla bu öğrencilerin okula öteki akranlarına kıyasla biraz daha gecikmeli başladığını belirtti.

Kıraç, devamsızlık hakkında önemli bir eksiklik olacağını düşünmediklerini dile getirdi.

Şırnak

Kentte eğitim öğretim yılı Kumçatı Yatılı Bölge Ortaokulu'ndaki törenle başladı.

163 bin 473 öğrencinin eğitim öğretim göreceği ilde boykot kararına uyulmadığı belirtildi.

Vali Vekili Mustafa Akgül, şu esas kadar boykota ait hususi bir durumun sözkonusu olmadığını söyledi.

İlde boykot kararına uyarak okula gelmeyen talebe bulunmadığını anlatım eden Akgül, 'Net bir biçimde belirtirim ki boykotun şu anda bizde karşılığı yok. İlimizde eğitim öğretime katılım önceki senelerde yer aldığı bunun şeklinde normal' dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Alagöz ise okulların açıldığı ilk hafta öğrencilerin bir kısmının tatilde ya da köyde yer aldığı için katılım gösteremediğine işaret ederek, bu sebeple her eğitim öğretim yılının ilk ayında yüzde15 düzeyinde bir devamsızlığın yaşandığını dile getirdi.

Siirt

98 bin öğrencinin eğitim öğretim göreceği şehirde yeni eğitim öğretim yılı Sancaklar İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törenle başladı.

İl Milli Eğitim Müdürü Fethi Suay, Siirt ve ilçelerinde vatandaşların boykota uymadığını, velilerin çocuklarıyla ortak eğitim öğretimin devamlılığını seçtiğini söyledi.

İlde yeni eğitim öğretim yılının sorunsuzca biçimde başladığını anlatım eden Suay, öğrencilerin ve velilerin heyecanla sabahın erken saatlerinden itibaren okullara geldiğini belirtti.

Suay, 'İlk gün olmasına merkez ve ilçelerde eğitim ve öğretime sıkı katılım oldu. İlde kimi kesimler yönünden uygulanmaya çalışılan  boykot kararına uyulmamış okullarımız sorunsuzca bir şekildeeğitim vermeye başlamıştır' diye konuştu.

Batman

Batman'da Mehmet Emin Şimşek İlkokulu’nda düzenlenen törenle 4 bin 360 derslikte, 170 bin 130 talebe eğitim öğretime başladı.

Bazı kesimlerce yapılan okulları boykot çağrısına karşın ilde eğitim öğretimin sorunsuzca başladığı görüldü.

Bu arada Bingöl ve Mardin'de de eğitim öğretim yılı düzenlenen törenlerle coşkulu bir biçimde başlarken, okullara sıkı katılım yer aldığı görüldü.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber