Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Güncel 19 Aralık 2014 - 10:43 Yorum: 0

Okul müdüründen engelli çocuk ebeveynlerine çağrı

BALIKESİR (AA) - Atatürk Özel Eğitim Okul Müdürü Algan Kartal, engelli çocukların anne ve babalarına, çocuklarını okullara gönderme çağrısında bulundu.Kartal, gazetecilere yaptığı...

Okul müdüründen engelli çocuk ebeveynlerine çağrı

BALIKESİR (AA) - Atatürk Özel Eğitim Okul Müdürü Algan Kartal, engelli çocukların anne ve babalarına, çocuklarını okullara gönderme çağrısında bulundu.

Kartal, gazetecilere yaptığı açıklamada, okulda 70 engelli öğrencinin eğitim gördüğünü bildirdi.

 

Bandırma'nın nüfusunun 150 bin civarında olduğunu ve 20 bin dolayında engellinin yaşadığını anlatan Kartal, şunları kaydetti:

"Birçok aile engelli çocuklarının eğitimi konusunda gerekli hassasiyeti göstermiyor. Oysa eğitim her engeli aşar. Eğitimin her engeli aşabileceği konusunda toplumun bilinçlendirilmesi için okul müdürlüğü olarak bir dizi çalışmalar başlatacağız. Bu kapsamda ilçede kurulu bulunan engelli dernekleriyle irtibata geçip bu öğrencilerin eğitim amaları konusunda aileleri ikna edeceğiz. Ailelere çağrımız; engelli çocuklarımızın eğitimine sizler de bizlere destek verin, onları topluma hep birlikte kazandıralım. Bizler doğru ve iyi bir eğitimle engelli çocukların kabiliyetlerine göre diğer çocuklar gibi başarılı olabileceklerini biliyoruz. İyi bir toplum olmanın yolunu engellilere sahip çıkıp onları aileleriyle baş başa bırakmaktan ve erken yaşta engellerini aşabilecekleri eğitim imkanlarına sağlamaktan geçtiğini biliyoruz. Gerek Milli Eğitim Müdürlüğümüz gerekse okul yönetimi olarak bu konuda gerekli çalışmaları yapıyoruz."

ETİKETLER: engelli , Bandırma , eğitim
Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber