Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 17 Ekim 2016 - 13:53 Yorum: 0

Okul servisi ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülere eğitim

Mersin'in Mut ilçesinde Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün işbirliğiyle, öğrenci taşımacılığı yapan okul servis araçları ve...

Okul servisi ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülere eğitim

Mersin'in Mut ilçesinde Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü'nün işbirliğiyle, öğrenci taşımacılığı yapan okul servis araçları ve yolcu taşımacılığı toplu araç sürücülerine yönelik eğitim semineri düzenlendi.

Mut Ziraat Odası salonunda gerçekleştirilen eğitim seminerinde, Taşımalı Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliği, öğrenci taşıma uygulamaları sözleşme esasları, taşıma güzergahları, öğrenci taşıma uygulamaları kapsamında bilgiler verildi.

Araç sürücüsü ve rehber personelin yükümlülükleri, yaş grupları ve engel grupları itibariyle öğrenci, veli, kursiyer, davranış modelleri, etkili iletişim yöntemleri anlatıldı. Şoför ve rehber personelin öğrenci, veli, kursiyere yaklaşımı, araç şoförlerinin olumsuz örnek oluşturacak davranış modelleri, kılık-kıyafet, araç içerisinde yüksek sesle konuşma, cep telefonu ile konuşma ve yüksek sesle müzik dinleme, Karayolları Trafik Kanunu, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği, Karayolları Trafik Yönetmeliği hükümlerindeki öğrenci taşıma uygulamaları bildirildi.

Seminer, öğrenci, veli, kursiyerlerin araca iniş ve binişleri esnasında dikkat edilmesi gereken kurallar ve olası kaza sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgilerin verilmesiyle seminer sona erdi.

Seminere Mut Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Astsubaüy Kıdemli Başçavuş Mehmet Malgır, Mut Şoförler ve Otomobilciler Odası, öğrenci kooperatifi, toplu taşıma araç kooperatifi başkanları, şoförler ve davetliler katıldı.

Okul servisi ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülere eğitim

Okul servisi ve yolcu taşımacılığı yapan sürücülere eğitim

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber