Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 04 Mart 2015 - 15:38 Yorum: 0

Okul servislerine denetim

Hakkari'de jandarma ekipleri, taşımalı sistemle öğrenci taşıyan okul servislerini denetledi

Okul servislerine denetim

HAKKARİ (AA) - İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, taşımalı sistemle ögrenci taşıyan servis minibüslerini denetledi.

Çocukların ulaşımını sağlayan servis sahibi ve şoförlerinin Karayolları Trafik Kanunu'nda ve yönetmeliklerde belirtilen, servislerin arkasındaki "okul taşıtı" yazısının olup olmadığı, "dur" kırmızı ışık veren lambanın çalışıp çalışmadığı, okul öncesi ve ilköğretim öğrencilerinin taşınmasını üstlenen araçların rehber personel bulundurup bulundurmadıkları, araç kapılarının şoför tarafından açılıp kapatılan otomatik kapılardan yada mekanik olsa dahi sadece araç şoförü tarafından kontrol edilip edilmediği, araçların her koltuğunda emniyet kemeri bulunup bulunmadığı, öğrenci servisi yapılırken öğrenci haricinde yolcu alınıp alınmadığı ve araçlarda sigara içilip içilmediği hususları kontrol edildi.

Jandarma trafik ekipleri uygulama sonunda eksikleri bulunan sürücüleri uyarırken, kurallara uyan sürücülere ise teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber