Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 19 Ocak 2018 - 10:03 Yorum: 0

Okula kazandırılan kız çocukları karnelerini aldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde çeşitli nedenlerle okula gönderilmeyen ancak yürütülen çalışma ile aileleri ikna edildikten sonra okullarına dönen...

Okula kazandırılan kız çocukları karnelerini aldı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde çeşitli nedenlerle okula gönderilmeyen ancak yürütülen çalışma ile aileleri ikna edildikten sonra okullarına dönen 32 kız çocuğu karnelerini büyük bir mutlulukla aldı. 8'inci sınıf öğrencisi Esra Ğezal, iki yıl aradan sonra okula döndüğünü belirterek, karne almanın mutluluğunu yaşadığını vurguladı.

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Milli Eğitim Müdürlüğünce yürütülen "Kız Çocukları Engelleri Aşarak Okullaşıyor" projesi kapsamında okula devam etmedikleri tespit edilen öğrencilerin aileleriyle yapılan görüşmeler sonrasında 32 kız öğrenci yeniden okullarına kavuştu. Kız öğrenciler, Türkiye'nin dört bir yanındaki öğrenciler gibi, karne almanın mutluluğunu yaşadı.

2 yıl ara verdiği okula bu yıl başlayan ve karnesini alan 8'inci sınıf öğrencisi Esra Ğezal, "6'ncı ve 7'nci sınıfta okulu sevmemeye başladığım için devamsızlık yaptım. 8'inci sınıfta tam olarak neden bilmiyorum ama okulu sevmeye başladım. Belki ablam da okumak istemişti babam izin vermemişti belki ondan da olabilir ama tam bilmiyorum sebebi nedir. Ablam 8'inci sınıfa kadar okudu. Başarısı da çok iyiydi ama babam izin vermedi. O zamanlar kız çocukları okula gitmiyordu babam izin vermedi o yüzden. 5 kardeşiz 3 kız 2 erkek. İki ablam da 8'inci sınıfa kadar okudu başka okumadılar. Sonrası yok, okumadılar" dedi.

"Liseyi de okumayı çok istiyorum"

Okula döndüğü için sevinçli olduğunu kaydeden Ğezal, "Duygularım çok güzel. Evde oturuyordum, iyi ki de başlamışım okula çok iyi oldu. Liseyi de okumayı çok istiyorum. İnşallah okurum ve bir meslek sahibi olurum. Tasarımcı olmak istiyorum. Ben buradan herkese sesleniyorum; kız çocuklarını hepsi okutsun, hayatlarını değiştirsinler" diye konuştu.

"En büyük hayalim ressam olmak"

Maddi sıkıntılardan dolayı mevsimlik tarım işçisi olarak çalışmak zorunda kalan Piroz Çakır ise, "İşlere gidiyorum. Mevsimlik işlere, pamuk gibi işler o yüzden okula devam edemiyorum. Bazen bir ay bazen iki ay falan gelemiyorum işin uzunluğuna göre. Bazen illere gidiyorum, işler uzun sürüyor o yüzden çok duruyorum. Bazen işlere ara giriyor o dönemde okula geliyorum, işler başladığında tekrar işlere gidiyorum. Ailem de gidiyor ben de gidiyorum. Babam kolundan engelli olduğu için o çok iş yapamıyor. O yüzden ben ve annemler falan işlere gidiyoruz. Bazen de tek gidiyorum. 5 kardeşiz, en büyüğü benim. Şuana kadar tek başıma çapaya gittim, fındıklara gideceğim bu sene. Geleceğimin iyi olmasını istiyorum o yüzden elimde değil işe gidiyorum. Yani isteğimle gitmiyorum. O yüzden bazen okula geliyorum bazen işe gidiyorum. Aslında işe gitmeyi istemiyorum, okula gelmek istiyorum ama elimde olmayan bir şey. En büyük hayalim ressam olmak. Resimlerim pek iyi değil ama çalışırsam iyi yaparım. O yüzden ressam olmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Okula kazandırılan kız çocukları karnelerini aldı

Okula kazandırılan kız çocukları karnelerini aldı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber