Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 12 Ekim 2016 - 13:33 Yorum: 0

’Okulcu Hasan’dan 4 yeni okul daha

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün katkılarıyla Büyükçekmece'de 2, Çatalca'da 1 ve Makedonya'da 1 olmak üzere toplam 4 adet yeni okul...

’Okulcu Hasan’dan 4 yeni okul daha

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün katkılarıyla Büyükçekmece'de 2, Çatalca'da 1 ve Makedonya'da 1 olmak üzere toplam 4 adet yeni okul yaptırılacak.

Bugüne kadar Türk milli eğitimine kazandırdığı 27 okul nedeniyle "Okulcu Hasan" olarak isim yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün eğitime katkıları hız kesmiyor. Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün'ün katkılarıyla Büyükçekmece'de 2, Çatalca'da 1 ve Makedonya'da 1 olmak üzere toplam 4 adet yeni okul yaptırılacak.

Büyükçekmece'ye 2, Çatalca'ya 1 okul

Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Büyükçekmece ilçesi Tepecik'te Ulus Ortaokulu ve Kumburgaz'da Kumburgaz İlkokulu olmak üzere iki yeni okul yapılacağını söyledi. Akgün, ayrıca Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara ile birlikte Çatalca Akalan köyünde Akalan Atatürk İlköğretim Okulu'nun yapılacağını ifade etti. Başkan Akgün, bu okulları gelecek eğitim ve öğretim dönemine hazır hale getirmeyi planladıklarını belirtti. Yeni yapılacak olan okullar arasında en anlamlısı Atatürk'ün babası Ali Rıza Efendi'nin doğum yeri olan Makedonya'da yaptırılacak.

Makedonya'ya da 1 okul yapılacak

Büyükçekmece Belediyesi'nin Makedonya'daki kardeş şehri olan Struga kentinde soydaşlarımız için yapılacak olan "Struga Mustafa Kemal İlköğretim Okulu'nun heyecanını yaşadığını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Türkiye'nin geleceği için eğitimin önemi tartışılmaz. Çünkü çağdaş medeniyet seviyesine giden yol eğitimden geçer. Çocuklarımızın rahat ve iyi bir şekilde eğitim alabilmeleri için elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız. Eğitim hayırseverlerinin de katkılarıyla çocuklarımıza aydınlık bir gelecek sunmak için Türk milli eğitimine yeni okullar kazandırmayı sürdüreceğiz" şeklinde konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber