Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Spor 12 Şubat 2019 - 12:48 Yorum: 0

Okullar Ligi’nden Süper Lig’e

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Türkiye'de ilk kez başlattığı Okullar Ligi Projesi hedefine ulaşıyor.

Okullar Ligi’nden Süper Lig’e

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in Türkiye'de ilk kez başlattığı Okullar Ligi Projesi hedefine ulaşıyor. Okullar Ligi'nde keşfedilen Doğukan Sinik, Fehmi Koç gibi yetenekler profesyonel ligdeki başarıları ile göz dolduruyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in gençleri spora teşvik etmek, spor altyapısı oluşturmak ve Antalya'dan milli sporcular yetiştirmek hedefiyle 2014 yılında başlattığı Okullar Ligi, sayesinde birçok genç sporcu profesyonelliğe adım atıyor. Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen Okullar Ligi'nde, Antalyaspor Kulübü antrenörleriyle koordineli olarak Futbol, Basketbol, Voleybol, Hentbol gibi spor branşlarında yetenekli sporcuların keşfedilerek, profesyonel kariyere adım atmaları sağlanıyor. Okullar Ligi'nde keşfedilen gençlerden bazıları Antalyaspor formasıyla Süper Lig'de top koştururken, kimi de Milli Takım formasını terletiyor. Türkiye'ye örnek olan Okullar Ligi Projesi, sporun alt yapı sorununa önemli katkıda bulunuyor.

Okullar Ligi genç yetenekleri keşfediyor

Okullar Ligi, Antalyaspor Kulübü'nün adeta alt yapı fabrikası konumuna geldi. Ligi yakından takip eden Antalyaspor'un alt yapı hocaları keşfettikleri genç yetenekleri kadrolarına alarak en iyi şekilde yetişmelerine vesile oluyor. Doğukan Sinik, Fehmi Koç, Mustafa İnan, Cenk, Berkay, Mustafa Erdilman gibi yetenekli gençler, Okullar Ligi'nden çıkıp Antalyaspor forması giyen sporculardan sadece bir kaçı. Sporcu gençler de bu durumdan oldukça memnun. Süper Lig'de de forma giyme şansı bulan gençler, projenin mimarı Menderes Türel'e teşekkür ederek, hayallerinin gerçekleşmesindeki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Türkiye'nin en genç profesyonel futbolcusu Okullar Ligi'nden

Okullar Ligi'nde top koşturduktan sonra Antalyaspor alt yapısından 16 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'na davet edilen ve Türkiye Süper Ligi'nde forma giyen en genç oyuncu olma unvanını da elde eden Fehmi Koç, "Antalya Büyükşehir Belediyesi Okullar Ligi'ne Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu öğrencisiyken okul takımı ile birlikte katıldım. İki yıl boyunca burada futbol oynadım. Okullar Ligi sporcuların kendi yeteneklerini keşfetmeleri adına başarılı bir organizasyon. Bu lige katılım yapan öğrenciler spora ilk adımı atarak, profesyonel olma yolunda ilerliyor. Gençlere yatırım açısından keyifli ve güzel bir proje. Kendimi gösterebilmek adına benim için de iyi bir basamak oldu. Bu proje devam ettiği sürece birçok sporcu alt yapıya kazandırılacaktır. Bu projeyi hayata geçiren Menderes Türel başkanıma teşekkür ediyorum ve devamlılığını diliyorum" dedi.

Doğukan Sinik: "Büyük bir heyecan"

Antalyaspor'un ilk 11'inin vazgeçilmezi olan Doğukan Sinik ise "Futbola mahalle aralarında top oynayarak başladım. Okullar Ligi hepsinden heyecanlı oluyor, okulu temsil ediyorsunuz. Antalya'nın çocuğu olup bu takımda oynamak büyük bir heyecan ve büyük bir gurur. Herkese nasip olmaz" diye konuştu.

Mustafa İnan: "Menderes Türel'e teşekkür ediyorum"

Okullar Ligi Projesiyle önce Antalyaspor ardından Milli Takımla ile tanışan Mustafa İnan, "Profesyonel olarak Antalyaspor futbolcusu olmama vesile olan bu projenin mimarı Menderes Türel'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Mustafa Erdilman: "Yeteneklerim gelişti"

Okullar Liginden geçen ve Antalyaspor alt yapısında ter döken Mustafa Erdilman da, "Okullar Ligi sayesinde oynadığım maç sayısı artarak kendimi daha fazla geliştirme fırsatı buldum. Ayrıca farklı takımlarda oynama şansı bularak farklı hocalar tarafından izlendiğime şahit oldum. Bu benim için büyük bir fırsattı. Bu sayede U-14 Milli Takımı'na davet edildim. Çok mutluyum" dedi.

2 yıl Okullar Ligi'nde top koşturan Spor Lisesi öğrencileri Cenk ve Berkay gösterdikleri başarının ardından Antalyaspor'da profesyonel oyuncu olmayı başardı. Ardından Futsal U 19 Milli Takımı'ndan davet alan futbolcular, "Hayalini kurduğumuz tek şey Milli Takım Forması giymekti. Okullar Ligi bize önce Antalyaspor'un kapısını açtı. Şimdi de Milli Takımın kampına çağrıldık" diye konuştu.

Okullar Ligi’nden Süper Lig’e

Okullar Ligi’nden Süper Lig’e

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber