Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Eğitim 26 Mayıs 2015 - 11:24 Yorum: 0

Okullar Sağlıkta Yarışıyor

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Okullar Sağlıkta Yarışıyor” Projesinin yarışma finali yapıldı.

Okullar Sağlıkta Yarışıyor

İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı’nın fikir mimarlığını yaptığı “Okullar Sağlıkta Yarışıyor” Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Halk Sağlığı Müdürlüğü ve Malatya Eczacı Odası Başkanlığının ortaklaşa yürüttüğü bir proje.

Final elemeleri TED Malatya Kolejinde gerçekleştirdiği yarışmanın final turunu, MalatyaPark AVM’de yaptı. Okullar Sağlıkta Yarışıyor Projesi kapsamında ilk etapta 64 ortaokulundan katılan öğrenciler yarıştırarak yarı final elemelerini gerçekleştirildi. İlk turu geçmeye hak kazan 16 okulu arasında final elemeleri yapıldı ve bu akşam dört finalist TED Malatya Kolejinde yarışmanın final turu gerçekleştirilecek.

“En değerli varlığımız sağlığımız” sözünden hareketle yola çıkılan bu projenin amacı öğrencilere temel sağlık bilgilerinin yanı sıra; ilk yardım, ergenlik ve bağımlılık ile ilgili bilgilerin aktarılmasını sağlamak ve sağlık konusundaki duyarlılıklarını artırmaktır.

Başta projenin fikir mimarı olan Prof. Dr. Cengiz Yakıncı, final elemeleri süresince öğrencileri ağırlayan TED Malatya Koleji, Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Malatya Eczacı Odası Başkanlığı ve özellikle projeyi yürüten Şube müdürü  Mehmet AKGÜN’e ve Ar-Ge Birimi proje ekibine çok teşekkürlerini ilettiler. Bu proje sağlık bilinci oluşturma noktasında küçük de olsa bir basamak oldu.

Murat demir konuşmasında;”Birinci okul: Yeşilyurt sümer ortaokulu hediyesi: tablet bilgisayar ve mp3 hediyeleri öznur çalık verdi. İkinci okul: Barbaros ortaokulu hediyesi: tablet bilgisayarHediyelerini müdür vekili murat demir verdi. Üçüncü okul : Battalgazi Atatürk ortaokulu hediyesi : tablet bilgisayar  hediyesini  proje sponsoru olan Malatya eczacı odası başkanı Tahir özelçi verdi

Dördüncü okul: Yeşilyurt Toki İmam Hatip ortaokul  hediyesi: tablet bilgisayar  hediyesini İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cengiz Yakıncı ve Malatya Halk Sağlığı Müdür yardımcısı Dr. Deniz YAVUZ BAŞKIRAN verdi.

Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber