Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Yerel 20 Eylül 2014 - 20:18 Yorum: 0

Okulların yakılmasına tepki

HDP Siirt İl Başkanı Çınar: "Diyarbakır'da açılan Kürtçe bir okulun kapatılması gerekçe gösterilerek okulların molotof ile yakılmasını doğru bulmuyoruz"

Okulların yakılmasına tepki

SİİRT (AA) - Halkların Demokratik Partisi (HDP) Siirt İl Başkanı Yılmaz Çınar, "Diyarbakır'da açılan Kürtçe bir okulun kapatılması gerekçe gösterilerek okulların molotof ile yakılmasını doğru bulmuyoruz" dedi.

Çınar, HDP Siirt İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısında, sürece zarar verecek sokak eylemlerini tasvip etmediklerini söyledi.

Herkesin ortak arzusunun demokratik bir Türkiye olduğunu belirten Çınar, şöyle dedi:

"Kürt halkı olarak güçlü bir Türkiye'yi arzuluyoruz. Halkların Demokratik Partisi, Türk, Kürt, Arap, Yezidi, Süryani, Çerkez, Ermeni ve daha bir çok etnik kimlikteki hakları barındıracak ve sorunlarına demokratik siyasette çözüm bulacak bir harekettir. Özellikle Siirt'teki Arapların partiyi sahiplenerek içine dahil olmasını bekliyoruz." 

- "Sokak gösterileri tamamen kontrolsüz yapılıyor"

"Sokak gösterileri tamamen kontrolsüz yapılıyor" diyen Çınar, bölgedeki okullara yönelik molotof saldırılarını doğru bulmadıklarını ifade etti.

Yaklaşık 2 yıldır silahların patlamamasından dolayı rahat nefes aldıklarına dikkati çeken Çınar, şunları kaydetti:

"Barış projesinin tarihsel bir değeri var. Büyük çözümlerin sıkıntıları vardır. Zaman zaman doğru bulmadığımız okul yakmalar ve sokak gösterileri oluyor. Süreci tehlikeye sokacak olgular olarak da görmüyoruz. Diyarbakır'da Kürtçe okulun kapatılması sonucu yaşanan bir reaksiyondur. Sokak gösterileri tamamen kontrolsüz yapılıyor, biz bile bir şey yapamıyoruz. Diyarbakır'da açılan Kürtçe bir okulun kapatılması gerekçe gösterilerek okulların molotof ile yakılmasını doğru bulmuyoruz." 

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber