Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Yerel 24 Haziran 2016 - 13:13 Yorum: 0

Ölçü Ve Tartı Aletlerinin Damga Ve Muayene İşlemleri Yapıldı

Biga ilçe sınırları ve köylerdeki esnafların ticaret amacıyla kullandıkları her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik damga ve muayeneleri, Biga...

Ölçü Ve Tartı Aletlerinin Damga Ve Muayene İşlemleri Yapıldı

Biga ilçe sınırları ve köylerdeki esnafların ticaret amacıyla kullandıkları her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik damga ve muayeneleri, Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Çanakkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ölçü ve ayar memuru ile ortaklaşa gerçekleştirilen çalışma ile tamamlandı.

Biga Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ölçü ve tartı aletlerinin periyodik damga ve muayenelerinin tamamlandığını açıkladı. Zabıta müdürlüğünden yapılan açıklamada, "Ölçü ve tartı aletlerinin damga ve muayenesi sırasında esnafımız 1 Ocak-28 Şubat tarihleri arasında Belediyemiz Zabıta Müdürlüğü'ne müracaat ederek ölçü aletleri müracaat formunu doldurmaları, aksi halede ölçü ve tartı aletlerinin damga ve muayene işleminin yapılmayacağı, 1 Mart 2017 tarihinden itibaren 3516 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu gereğince 1.767.00 TL cezai işlem uygulanacağı yönünde bilgilendirilmiştir. Bu işlemin iki yılda bir yapılması gerekmektedir. 3194 Sayılı Ölçü Ayar Kanunu'na uygun olmayan ölçü ve tartı aleti bulunduran esnafımızın en kısa sürede ölçü ve tartı aletlerini değiştirmeleri gerekmektedir" denildi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber