Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Sağlık 23 Ağustos 2014 - 13:14 Yorum: 0

Öldürücülüğü yüksek olan sıtma

Prof. Dr. Akdur, THY seferlerinde kuşkulanılan olguların Ebola değil de sıtma çıkmasının kimseyi sevindirmemesi gerektiğini bunun öldürücülüğü yüksek sıtma olduğunu söyledi.

Öldürücülüğü yüksek olan sıtma

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr Recep Akdur, İstanbul'da son 10 günde Ebola kuşkusuyla rasat altına alınan Nijerya'dan gelen hastalarda sıtma tetkik edilmesinin kimseyi sevindirmemesi gerektiğini belirterek, 'Çünkü Batı Afrika'da görülen sıtma, eskiden Türkiye'de görülen benzeri değil, öldürücülüğü yüksek bulunan sıtmadır' dedi.

Akdur, son 10 günde Nijerya'dan gelen iki yolcunun İstanbul'da Ebola kuşkusuyla rasat altına alınması ve bu hastalara sıtma teşhisi konulması üzerine yazılı İzah yaptı.

Her iki vakada da titiz davranılarak karantina uygulanması ve Ebola açısından inceleme yapılmasının yerinde ve doğru olduğunu belirten Akdur, hastalığın görüldüğü ülkelerden gelen tüm kuşkulu şahıslara  bu işlemlerin titizlikle uygulanması gerektiğini savundu.

Prof. Dr. Akdur, her iki hastaya sıtma teşhisi konulmasını da değerlendirerek, 'THY seferlerinde kuşkulanılan olguların Ebola değil de sıtma çıkması kimseyi sevindirmemeli. Çünkü Batı Afrika'da görülen sıtma, eskiden Türkiye'de görülen benzeri değil, öldürücülüğü yüksek bulunan sıtmadır' ifadesini kullandı.

Sıtma görülen 17 Batı Afrika ülkesine havayoluyla gidiş gelişlerde mühim önlemler alınmasını öneren Akdur, uçaklarda sivrisinek ilaçlaması yapılması, bu ülkelerden gelen, Türkiye'de kalacak olup sıtma koruma tedavisi almayanlardan bir damla kan alınarak sıtma parazitine bakılması, yüksek ateşi olan, seyahatinin herhangi bir aşamasında ateş nöbeti geçiren hastaların  tedaviye alınması gerektiğini anlatım etti.

ETİKETLER: THY , DrAkdur , Ebola , Sıtma , Öldürücü
Haber Kaynağı: MALATYA GÜNCEL
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber