Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Güncel 08 Mart 2015 - 16:38 Yorum: 0

Öldürülen kadınların isimleri duvara çakıldı

İzmir'de kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla örülen duvara, 2008 yılından bu yana öldürülen Özgecan Aslan'ın da aralarında bulunduğu bin 169 kadının adının bulunduğu bakır plakalar çakıldı

Öldürülen kadınların isimleri duvara çakıldı

İZMİR (AA) - Konak Belediyesi'nce düzenlenen "Geleceği Ör" projesi kapsamında kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık yaratmak amacıyla örülen duvara, 2008 yılından bu yana öldürülen bin 169 kadının isminin yer aldığı plakalar çakıldı. 

Konak Belediyesinden yapılan açıklamada, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde farkındalık yaratmak ve kadına yönelik şiddete "dur" demek amacıyla "Geleceği Ör" sloganıyla kadınlar tarafından Kordon'a duvar örüldüğü hatırlatıldı.

Duvara 2008 yılından bugüne kadar öldürülen Özgecan Aslan'ın da aralarında bulunduğu bin 169 kadının adının bulunduğu bakır plakalar çakıldı. Yukarıdan bakıldığında kadın siluetini temsil eden anıt duvara çakılan plakalarda kadınların adı ve soyadının yanı sıra hangi tarihte, kim tarafından ve ne şekilde öldürüldüğüne dair bilgiler de bulunuyor. 

Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, duvara günün anısına "Susmadık, unutmadık, unutturmayacağız" başlıklı bir yazı astı.

Belediyenin etkinliği kapsamında örülen duvar bir ay boyunca kalacak.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber