Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 18 Ağustos 2016 - 13:13 Yorum: 0

Ölen çocuğun böbreği başka bir çocuğu hayata bağladı

Rize'de darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz günü denizde boğularak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Osman Yılmaz'ın ailesi tarafından bağışlanan böbreği...

Ölen çocuğun böbreği başka bir çocuğu hayata bağladı

Rize'de darbe girişiminin olduğu 15 Temmuz günü denizde boğularak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Osman Yılmaz'ın ailesi tarafından bağışlanan böbreği 10 yaşındakiki Rabia Gerz'i hayata bağladı.

15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi bir çok kişinin hayatında unutulması zor üzüntüler yaşanmasına neden olurken, Rize'de yaşanan bir tesadüf üzüntünün ardından başka bir sevincin yaşanmasına neden oldu.

İstanbul'da yaşayan Rizeli Osman Yılmaz, tatil için ailesi ile birlikte Rize'nin İyidere İlçesi'ne gelmişti. Denizde yüzerken boğulma tehlikesi geçiren Osman Yılmaz kaldırıldığı Rize Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden Yılmaz'ın organları ailesinin isteği üzerine organ bekleyen dört farklı hastaya nakledildi. Dört farklı hasta Yılmaz'ın organları ile hayat bulurken, aynı gün böbreklerinin nakledildiği Rabia Gerz de (10) nakledilen böbrekle hayata tutundu.

Dört yıldır tedavi görüyordu

Rize'nin Çayeli İlçesi'nde yaşayan 10 yaşındaki Rabia Gerz dört yıl önce yakalandığı Hemolitik Üremik Sendromu (HÜS) Hastalığı ile her iki böbreğini de kaybetti. Hastalanana kadar koşup oynayan arkadaşları ile okuluna giden Gerz'in hastalık sonrası tüm yaşantısı değişti. Haftada 3 gün 4 saat diyalize bağlı olarak yaşamak zorunda kalan minik Rabia artık okula gidemiyor, arkadaşları gibi koşup oynayamıyordu. Rabia'nın hayatını değiştiren gelişme ise Yılmaz Ailesi'nin evlatlarının böbreğini kendisine bağışlaması oldu.

Adeta yeniden doğdu

Yaşadıkları süreci anlatan Rabia'nın babası Niyazi Gerz (55) uygun böbreğin bulunduğunu diyalizden evlerine dönerken öğrendiklerini ifade ederek "Trabzon'da diyalizden çıkıp evimize dönüyorduk. Doktorumuz bizi aradı ve uygun böbreğin bulunduğunu söyledi. 15 Temmuz akşamı yapılan ameliyatla böbrek nakli gerçekleşti. Kızımın sağlığı her geçen gün iyiye gidiyor. Darbe gecesi ülkemiz demokrasi bayramı yaşarken kızım iki bayramı birlikte yaşadı. Çocuğuma böbreği nakil edilen yavrumuzun vefatı bizi çok üzdü. Oda melek gibi bir yavrumuzdu. Ona ve ailesine minnettarız. Kendileri ile görüştük, görüşmeye de devam edeceğiz" dedi. Baba Gerz, kendileri yaşadıkları için organ bağışının ne kadar önemli olduğunun farkına vardıkları ifade edip herkesin organ bağışında bulunması gerektiğini dile getirdi.

Minik Rabia çok mutlu

Sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu belirten minik Rabia, artık arkadaşları ile oynayabileceğini ve okula gidebileceğini belirterek, "Çok mutluyum. Oyun oynayamıyordum. Okula gidemiyordum. Artık oyun oynayabileceğim ve okula gidebileceğim" dedi. Rabia'nın ablası Ayşe Gül ise yaptığı açıklamada, kardeşinin sağlığına kavuştuğu için mutlu olduğunu ifade etti.

Ölen çocuğun böbreği başka bir çocuğu hayata bağladı

Ölen çocuğun böbreği başka bir çocuğu hayata bağladı

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber