Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23:37 Avrupa 2.’si boksör memleketi Niğde’de coşkuyla karşılandı23:30 8. kattan düşen 1.5 yaşındaki bebek hayatını kaybetti23:26 "Dağ-Der Bayramlaşma Danışığı" coşku ile kutlandı23:21 BM Soruşturma Komisyonu, İsrail’i 7 Ekim olaylarına ilişkin soruşturmayı en...23:20 İzmir’de dehşet: Biri 8 kez bıçakladı, diğeri ateş etti23:19 Beytüşşebap’ta Altındağları “Geçici özel güvenlik bölgesi” ilan edildi23:12 THY EuroLeague: A. Efes: 64 - Virtus Bologna: 6723:11 Gürcistan’da "Yabancı Etkinin Şeffaflığı" yasa tasarısı protestosuna polis...23:00 FETÖ üyesi eski emniyet müdürü Fethiye’de yakalandı22:57 Dev gemi iskeleye böyle çarptı22:57 İngiltere Başbakanı Sunak’tan Netanyahu’ya itidal çağrısı22:56 Sırbistan’da yakalanan kardeş katili, getirildiği İzmir’de tutuklandı22:55 Yol kapatma tartışmasında başkana saldırmaya kalktılar22:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir mik...22:13 İspanya Başbakanı Sanchez: "İspanya Filistin’in BM’ye tam üye olması için ç...22:13 Başkan Özçelik, borç bakiyesi ve gelir gider dengesi afişini belediye binas...22:11 Manisa’da trafik kazası: 1 yaralı22:10 Borrell: “(İran’ın İsrail’e saldırısı) Uçurumun eşiğinden uzaklaşmak zorund...22:09 BM, Filistinliler için 2,8 milyar dolarlık bağış çağrısı yapacak22:08 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne Mustafa Çakır getirildi
Kültür 21 Aralık 2014 - 11:48 Yorum: 0

Ölen eşini ''hatıra ormanı''nda yaşatıyor

Osmaniye'de bir kadın, trafik kazasında hayatını kaybeden eşi adını hatıra ormanı oluşturdu

Ölen eşini ''hatıra ormanı''nda yaşatıyor

OSMANİYE (AA) - MENDERES ÖZAT - Osmaniye'de Işıl Karadut, 2 ay önce trafik kazasında ölen eşi Melih Karadut adına Sumbas ilçesinde hatıra ormanı oluşturdu.

Karadut, Ankara'da trafik kazasında yaşamını yitiren eşi Melih Karadut'un (48) anısını, ilçeye bağlı Mehmetli Beldesi Höyük mevkisinde 20 hektarda oluşturduğu ormanda yaşatacak.

Karadut, AA muhabirine, ormanı çok seven eşinin adının kalıcı olması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla bir alanı ağaçlandırdığını söyledi.

Ağaçlandırma çalışmalarına, eşinin iş arkadaşlarının da destek verdiğini anlatan Karadut, "Allah, kimseye böyle bir acı yaşatmasın. Beklenmeyen bir ölüm. Eşim, ormanı çok seviyordu. Mesai arkadaşları ve yakınlarımla onun adını yaşatmak için hatıra ormanı oluşturduk. Uygulamanın örnek olmasını umut ediyorum" dedi.

- "Eşimin ağaç sevgisi hayata tutunmamı sağladı"

Dünyada ve Türkiye'de son yıllarda ağaçların çeşitli nedenlerle azaldığına dikkati çeken Karadut, eşinin orman sevgisi nedeniyle hayata daha sıkı bağlandığını söyledi.

Ağaç dikmenin manevi hazzını da yaşadığını vurgulayan Karadut, şöyle konuştu:

"Oluşturduğumuz hatıra ormanında fıstıkçamı, ceviz ve incir gibi ağaçlar olacak. İnşallah bu ağaçları bir evlat sevgisi ile büyüterek, meyvesinden yiyen canlıların canına can katmasına vesile olacağım. Bu dünyada en hayırlı işlerden biri de ağaçları korumak ve sahip çıkmaktır. Her canlı gibi onların da yaşama hakkı var. Yeşilin olmadığı bir dünya düşünülemez. Eşim, yaşarken bu hayalini dile getirirdi. Onun bu hayalini yerine getirmek bana büyük bir mutluluk verecek. Yeşilin azaldığı ülkemizde eşimin ağaç sevgisi hayata tutunmamı sağladı. Hz. Peygamberimizin, 'Kıyametin kopacağını haber alsanız bile ağaç dikmekten vazgeçmeyiniz' sözü de bu çalışmamıza en güzel destek oldu. Emeği geçen ve destek veren herkese teşekkür ediyorum."

Kadirli Orman İşletme Müdürü Zafer Kızıl da geçen yılki yangında zarar gören alanı, Melih Karadut'un adına ağaçlandırdıklarını belirtti.

İnsanların ormanları korumasını isteyen Kızıl, doğaya karşı gösterdiği duyarlılık nedeniyle Karadut ailesine teşekkür etti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber