Seyran Park
Refah Partisi
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Sami Er
Türkiye 20 Ağustos 2016 - 13:38 Yorum: 0

Olimpik havuza kaçak su soruşturması

Muğla'nın Marmaris İlçesinde bir spor kulübün işlettiği, yarı olimpik yüzme havuzunun suyu ödenmeyen fatura yüzünden kesildi.

Olimpik havuza kaçak su soruşturması

Muğla'nın Marmaris İlçesinde bir spor kulübün işlettiği, yarı olimpik yüzme havuzunun suyu ödenmeyen fatura yüzünden kesildi. Suyu kesmek için tesise giden MUSKİ yetkilileri tesisata birleştirme parçası takılarak kaçak su kullanıldığını tespit etti. Spor kulübü hakkında yasal işlem başlatıldı.

Marmaris Gençlik Spor Kulübü'nün işlettiği, Marmaris Belediyesi Yüzme Eğitim Merkezi'nin suyu, ödenmeyen 5 bin 440 liralık fatura yüzünden MUSKİ kurumu tarafından kesildi. Tesislerde yüzme eğitimi alan onlarca öğrencinin su kesintisi yüzünden dersleri aksarken, minik sporcular evlerine duş almadan gitmek zorunda kaldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Marmaris Gençlikspor Kulübü Başkanı Hüseyin Deryal, tesiste binlerce kişiye kamu hizmeti sunulduğunu söyleyerek Büyükşehir Belediyesinin suyu kendilerine yüksek fiyattan satmasına tepki gösterdi.

100 bin liralık su faturası geldi

Deryal şöyle dedi: "Bazı kurumlardan bu işleri yürütebilmek için destek istiyoruz. Bu desteklerle ilgili Marmaris Belediyesinden taleplerimiz oldu ve pek çoğu karşılandı. Muğla Büyükşehir Belediyesinden de destek istedik ama minimum düzeyde kaldı. Son olarak 6 ay önce tesiste bir tesisat kaçağı olduğunu tespit ederek, bunun giderilmesi için başvuru yaptık. Ancak henüz bir bakın çalışması yapılmadığı gibi, 6 aylık dönemde 100 bin lira gibi bir su faturası geldi. Ödemek için girişimlerde bulunduk ancak henüz bu parayı ödeyemedik. Bugün sabah, MUSKİ'den gelen bir ekip, çocuklar içeride antrenman yaparken sularımızı kesti" dedi.

Kaçak su kullanıldığı belirlendi

Öte yandan kapalı yüzme havuzunun suyunu kesmek için tesise gelen MUSKİ yetkilileri, yapılan kontrolde birleştirme parçası takmak suretiyle kaçak su kullanıldığını tespit etti. İşletme hakkında kaçak su kullanımı yaptığı gerekçesiyle yasal işlem başlatıldı.

Konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi MUSKİ Kurumu yazılı bir açıklamada bulundu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Marmaris ilçemizde bulunan Marmaris Kapalı Yüzme Havuzunun suyunun kesilmeyle ilgili olarak yapmış olduğumuz incelemeler sonucunda, ismini vermemizin doğru olmayacağını düşündüğümüz abonemizin 2015/5 döneminden itibaren 5 bin 440 bin 4 kuruş TL su borcunun bulunduğu tespit edilmiştir. Bu nedenle abonemize 19 Temmuz 2016 tarihinde borç durumunu bildirir kesme ihbarnamesi verilmiştir. Abonemize verilen süre içerisinde su borcunun ödemediği tespit edildiğinden 29 Temmuz 2016 tarihinde kesme aparatı takılmak suretiyle suyu kullanıma kapatılmıştır. Ancak aynı gün abonenin tekrar taksitlendirmesi yapılarak taahhüt tarihi olan 19 Ağustos 2016 tarihine kadar herhangi bir borç ödemesi yapılmadığından suyu kesilmiştir. Ayrıca ilgili ekiplerimizce aboneliğin tesisatında yapılan kontrolde birleştirme parçası takmak suretiyle kaçak su kullandığı tespit edilmiş ve tutanak altına alınarak suyu kesilmiştir. Kaçak kullanımı tespit edilen abonenin yasal işlemleri hafta sonu olması nedeniyle Pazartesi günü başlatılacaktır."

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber