Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Spor 28 Temmuz 2017 - 17:48 Yorum: 0

Olimpiyat şampiyonları Kavak’tan

Dünyanın en büyük 3. spor organizasyonu olan 2017 Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın güreş müsabakaları Samsun'un Kavak ilçesinde yapıldı.

Olimpiyat şampiyonları Kavak’tan

Dünyanın en büyük 3. spor organizasyonu olan 2017 Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın güreş müsabakaları Samsun'un Kavak ilçesinde yapıldı.

Grekoromen ve serbest güreş dallarında yarışan sporcular izleyicilere heyecanlı anlar yaşattı. Tüm dünyada "Türk Tankı" olarak adlandırılan Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu Milli Güreşçi Yaşar Doğu'nun memleketi Kavak'ta olimpiyat güreşlerinin yapılması tüm Kavaklıları sevindirdi. Kavak'ta dört gün süren güreş müsabakalarına; Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Kavak Kaymakamı H. Hasan Gökpınar, AK Parti Kavak İlçe Başkanı Bülent Yüksel, Kavak Belediyesi Meclis Üyeleri, sivil toplum kuruluşları, dernek başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Sarıcaoğlu: "Türk Tankı sizlerle gurur duyuyor"

Grekoromen ve serbest güreşte başarılara imza atan milli sporcuları tebrik eden Kavak Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, "Tüm dünyayı titreten dünya ve olimpiyat şampiyonu ve aynı zamanda tüm dünya tarafından "Türk Tankı" olarak adlandırılan hemşerimiz Yaşar Doğu'nun memleketi Kavak'tan şampiyonların çıkması hepimizi duygulandırdı. O duygu dolu, yufka yürekli insan Yaşar Doğu yaşasaydı hepinizle iftihar ederdi. Rabbim sizlere güç kuvvet versin" dedi.

Efsane güreşçi jübilesini Kavak'ta yaptı

2001 yılından beri olimpiyatlara katılan, rakiplerini genelde 10-0 gibi teknik üstünlükle yenmeyi başaran ve üst üste 5 kez olimpiyat şampiyonluğu kazanan 40 yaşındaki Milli Güreşçi İlhan Çıtak, Kavak'taki olimpiyatlarda da hem grekoromen hem de serbest stilde 2 olimpiyat birinciliği daha elde edip altın madalya sayısını 7" ye çıkararak dünya olimpiyat şampiyonu rekoru kırdı. Türkiye'ye Deaflympics tarihin de en fazla madalya getiren ve son kez çıktığı minderden olimpiyat rekortmeni olarak inen başarılı sporcu İlhan Çıtak olimpiyat kürsüsünün en üst basamağına çıkarak jübilesini Kavak ilçesinde yaptı.

Misafirler en iyi şekilde ağırlandı

Dünyanın en büyük 3. spor organizasyonu olan Samsun 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyatları'na katılım sağlayan tüm misafirlerin Samsun'da olduğu gibi Kavak'ta da en iyi şekilde ağırlandığını vurgulayan Başkan Sarıcaoğlu, "Böylesine büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmak elbette ki büyük sorumlulukları da peşinde getiriyor. 97 ülkeden katılım sağlayan 3150 sporcunun ve bu sporcuları izlemeye gelen misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlamak en büyük görevimiz. Onların şehrimiz Samsundan ve ilçemiz Kavak'tan en iyi şekilde ağırlanması için tüm Samsun halkı gibi Kavak halkı da üstüne düşen görevi en iyi şekilde yerine getirdi. Tüm hemşehrilerime hassasiyetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Tüm dünyaya Samsunumuzu ve ilçemizi iyi bir şekilde tanıttık" diye konuştu.

Kavak dünya olimpiyat şampiyonlarına ev sahipliği yaptı

Kavak Kapalı Spor Salonunda grekoromen ve serbest kategoride gerçekleşen müsabakalar 4 gün sürdü. Güreşin efsane ismi, Türk güreşinin sembolü, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu merhum Yaşar Doğu'nun memleketi Kavak'ta yapılan güreş müsabakalarında yine dünya olimpiyat şampiyonlukları elde edildi. Güreş Türk Milli Takım sporcuları toplamda 5 olimpiyat şampiyonluğu ile altın madalya ve 6 dünya olimpiyat üçüncülüğü ile bronz madalya alarak 11 defa kürsüye çıkıp bir kez daha Türk halkının göğsünü kabarttı. İlk iki gün dört sıklette gerçekleşen Grekoromen Dünya Olimpiyat Güreşlerinde Milli Takım sporcularından 59 kg'da Mehmet Ali Yiğit, 71 kg'da Muhammet Akdeniz, 75 kg'da Kadir Kuş ve 98 kg'da İlhan Çıtak altın madalya alarak dünya olimpiyat şampiyonu olurken, 66 kg'da Celal Koçak ve 80 kg'da Ahmet Talha Kacur bronz madalya alarak dünya olimpiyat üçüncüsü oldular. Yine iki gün süren ve dört sıklette gerçekleşen serbest dünya olimpiyat güreşlerinde de milli sporculardan 97 kg'da İlhan Çıtak dünya olimpiyat şampiyonu olarak altın madalyaya sahip olurken, 61 kg'da Mehmet Ali Yiğit, 65 kg'da Onur Arı, 70 kg'da Ercan Gön ve 85 kg'da Dursun Gözel dünya olimpiyat üçüncüsü olup bronz madalya aldılar.

Ayrıca dört gün süren Deaflympics Dünya Olimpiyatları Grekoromen Güreş Müsabakalarında Türk Güreş Milli Takımı takım halinde olimpiyat birincisi oldu.

Olimpiyat şampiyonları Kavak’tan

Olimpiyat şampiyonları Kavak’tan

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber