Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 25 Mart 2015 - 11:18 Yorum: 0

"Olimpiyat yolunda başarılı olmak istiyoruz"

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Akay: "Türkiye'de tespit ettiğimiz 2002, 2003 doğumlu 100'e yakın çocuğumuzu yarıyıl tatilinde Erzurum'da kampa aldık. Dolayısıyla 2019'da EYOF'ta mücadele edecek milli takımımızı şimdiden oluşturmaya çalışıyoruz"- "

'Olimpiyat yolunda başarılı olmak istiyoruz'

ERZURUM (AA) - AYŞE YILDIZ - Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Bülent Akay, Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali'nde (EYOF) mücadele edecek milli takımı şimdiden oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, "Sekiz yıl sonra da olimpiyatlara doğru giden yolda başarılı olacağımıza inanıyorum. Bunun için EYOF'a büyük önem veriyoruz" dedi.

Akay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, buz hokeyinde iki ay içerisinde milli takımın üst üste gruplarında namağlup olarak, birinci olmasının takımların ve buz hokeyinde Türkiye'de gelinen noktayı gözler önüne serdiğini söyledi.

Türkiye'de buz hokeyinin çok fazla bir geçmişi olmamasına rağmen önemli mesafe katettiklerini ifade eden Akay, tesis sayısının beş ilde sekize yükseldiğini belirtti.

Buz hokeyinde gelişimin hızla ilerlediğini vurgulayan Akay, şunları kaydetti:

"Geldiğimiz nokta önemli. Dünya şampiyonluklarında elde ettiğimiz başarılar, takımlarımızın gruplarındaki birincilikleri sporumuzun geliştiğini gösteriyor. Tanıtımına biraz daha fazla önem vererek, daha çok çocuğumuzun bu sporu yaparak, sporcu altyapımızı hem nicelik hem nitelik olarak geliştirip, daha başarılı skorlara, sonuçlara imza atmaya çalışıyoruz. Liglerimizin kalitesini artırmaya çalışıyoruz. Sporcularımızın uluslararası arenada başarılı olmaları için çaba sarf ediyoruz."

Akay, buz hokeyinde gelinen noktanın istenilen yerde olmadığını bunu daha da ileriye taşımak için sporcuların, antrenörlerin ve federasyon yönetiminin büyük çaba harcadığını belirtti.

- "Hedefimiz, üst sıralarda yer almak"

EYOF'un 2019'da Erzurum'da yapılacağına değinen Akay, şöyle konuştu:

"2002, 2003 doğumlu çocuklarımıza çok büyük önem veriyoruz. Türkiye'de tespit ettiğimiz 100'e yakın çocuğumuzu yarıyıl tatilinde kampa aldık. Dolayısıyla 2019'un milli takımını yani 18 yaş altı milli takımı şimdiden oluşturmaya çalışıyoruz. Asıl geleceklerimiz onlar. Sekiz yıl sonra da olimpiyatlara doğru giden yolda başarılı olacağımıza inanıyorum. Olimpiyatlara katılacağımıza yürekten inanıyoruz. Bunun için EYOF'a büyük önem veriyoruz. Amacımız EYOF'ta çok iyi mücadelede etmek, ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek, üst sıralarda yer almak."

EYOF'taki rakiplerin güçlü olmasına rağmen Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek için mücadele edeceklerinin altını çizen Akay, "Amerika, Rusya, Kanada, Çek Cumhuriyeti gibi ülkeler buz hokeyinde çok ilerlemiş durumdalar. Bu ülkelerin geçmişte büyük başarıları var, ama biz en azında gruplarımızda dereceler elde etmeye çalışacağız" ifadesini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber