Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
23 Nisan
Spor 30 Temmuz 2014 - 14:08 Yorum: 0

Olimpiyatlara gidecek olmanın mutluluğunu yaşıyor

Bedensel Engelliler Atıcılık Dünya Şampiyonası'nda 10 metre tüfek atışlarında dünya ikincisi olan Ordulu Çağla Baş, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılabilme hakkını kazanma sevincini yaşıyor

Olimpiyatlara gidecek olmanın mutluluğunu yaşıyor

ORDU (AA) - Tüfek atışlarında dünya ikincisi olan Ordulu Çağla Baş, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılabilme hakkı kazanmanın sevincini yaşıyor.

Almanya'nın Sulh kentinde 18-26 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası'nın ardından yurda dönen milli sporcu Çağla Baş (22), memleketi Ordu'da, AA muhabirine şampiyona ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Bedensel Engelliler Atıcılık Dünya Şampiyonası'nı gümüş madalya kazanarak tamamladığını belirten Baş, "Bu başarıyı ben de beklemiyordum. Aslında bu sonuç bana da sürpriz oldu ama şampiyona öncesi çok çalışmıştım. Sanırım emeğimin karşılığını aldım" dedi. 

Almanya'da Türk bayrağını dalgalandırdığı için ayrı mutluluk yaşadığını anlatan Baş, "Bunun yanında şampiyonayı başarıyla tamamlayarak 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandım" diye konuştu. 

Genç yaşta önemli başarılara imza atmanın mutluluk verici olduğunu belirten Baş, şöyle konuştu:

"Almanya'nın Sulh kentinde düzenlenen Bedensel Engelliler Dünya Atıcılık Şampiyonası'na Türkiye olarak 14 sporcuyla katıldık. Oldukça zorlu geçen bu şampiyonayı çok iyi yerde bitirdim. Burada 10 metre havalı tüfek atışlarında dünya ikincisi olarak ülkeme gümüş madalya kazandırma başarısını gösterdim. Ayrıca bu şampiyonada ilk ikiye giren sporculara olimpiyat kotası verildi. Ben de şampiyonayı ikinci olarak tamamladığım için 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandım ve bunun mutluluğunu yaşıyorum. İnşallah önümde 2 yıl gibi uzun bir süre var. Bu süreyi çok iyi değerlendirerek olimpiyatlarda daha iyi başarı elde etmek istiyorum. Bu konuda kendime güveniyorum."

- "Poligon yapılmasını istiyoruz"

Öte yandan, Ordu'da antrenman yapabilecek poligonun bulunmadığının altını çizen Baş, "Bu konuda ciddi şekilde mağduruz. Yetkililerden ilimize poligon yapmalarını istiyoruz. Eğer poligon olursa daha iyi başarılar elde edeceğimizi biliyoruz. Bu nedenle yetkililerden beklentimiz bu eksikliğimizi gidermesi" ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)
AA Anadolu Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber