Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Asayiş 27 Haziran 2016 - 10:23 Yorum: 0

Olimpos Ve Adrasan Yangınlarına Karşı Ateş

Antalya'nın Kumluca ilçesi Erentepe Mahallesinden başlayıp tatil bölgesi Adrasan ve Olimpos'a yayılan orman yangını kısmen kontrol altına alındı.

Olimpos Ve Adrasan Yangınlarına Karşı Ateş

Antalya'nın Kumluca ilçesi Erentepe Mahallesinden başlayıp tatil bölgesi Adrasan ve Olimpos'a yayılan orman yangını kısmen kontrol altına alındı. Yangın, karşı ateş yöntemiyle dün Erentepe, Toppaş, Belenobası ile tatil bölgesi Adrasan'da (Çavuşköy) kontrol altına alınırken ağaç evler ve pansiyonların bulunduğu Olimpos'ta bulunan Milli Parkların üst kısımları yanmaya devam ediyor.

Kumluca'nın Erentepe Mahallesinde 24 Haziran Cuma günü saat 12.40'ta başlayan orman yangını cumartesi günü Toppaş, Belenobası ve Üzümcü Mahallelerine yayılmıştı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle dün öğle saatlerinde tatil bölgesi Adrasan'a ve ardından Olimpos'a sıçramıştı. Ekipler, dün akşam saatlerinde Adrasan ve Olimpos yangınlarına karşı ateş ile müdahale etti. Karşı ateş müdahalesi ile Adrasan, Erentepe ve Olimpos'un alt kısmındaki yangınlar kısmen kontrol altına alındı. Yangın, Olimpos Milli Parklar alanında bulunan Musa Dağı zirvesinde ise devam ediyor. Zirve kısmının sarp ve zor müdahale edilebilir bir yapıda olması nedeniyle Orman Bölge Müdürlüğü yangın söndürme ekipleri zorlu bir mücadele veriyor.

PANSİYONLAR TAMAMEN TAHLİYE EDİLDİ

Olimpos'ta, tatilcilerin çoğunlukla doğayla iç içe olması nedeniyle tercih ettiği ahşap ve ağaç evlerden oluşan pansiyonlar ise yangın bölgesine çok yakın olması nedeniyle tamamen tahliye edildi. Jandarma ekipleri yangın bölgesine giriş çıkışı yasaklarken sadece yangın söndürme ekipleri ile pansiyon işletmecilerinin geçişine izin verildi. Olimpos ve Adrasan'da yangın nedeniyle yaklaşık 200 hektar alan zarar görürken yangına 7 helikopter, 3 yangın söndürme uçağı havadan müdahale ediliyor. Yangının zirvede yoğunlaşması nedeniyle zirveye 50 yangın söndürme ekibi ve 8 arazöz çıkarılarak yangın kontrol altına alınmaya çalışılıyor.

Orman Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre ise hafif bir rüzgarın zirvede etkili olduğu ancak bu durumun olumsuz bir etki oluşturmayacağı belirtildi.

ELİNE VALİZİNİ ALAN YANGIN BÖLGESİNDEN KAÇMAYA ÇALIŞIYOR

Öte yandan eline valizini alan yangın bölgesinden kaçmaya çalışıyor. Tahliye edilen pansiyonlardan birinde çalışan Mehmet Kılıç, sezonun yeni başladığını ancak yangın nedeniyle bitirmek zorunda kaldıklarını söyledi. Yanan yerlerin Olimpos'un gözbebeği olduğunu belirten Kılıç, "Şu an kapandı her yer. Hiç müşteri yok sadece iletme sahipleri var. 15'in üzerinde pansiyon vardı kapandı hepsi. Bir daha buralarda çalışamayız sanırım. Tatilciler de şaşırdı duruma" dedi.

Ozan Demirel isimli bir tatilci ise tatil için gelip yangından kaçar bir hale geldiğini belirterek "İki gündür tatil için gelmiştik. Böyle bir yerde doğayla iç içe tatil yapmak istedik ama sürekli yangından kaçar bir hale geldik. Ailemizin durumumuzdan haberi yok. Eşimle gelmiştim arkadaşlarımın yanına ama şu anda burada bekleyeceğiz. Terk etmek de istemiyoruz" diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber