Seyran Park
Doğa Veteriner Kliniği
SON DAKİKA
Türkiye 27 Haziran 2016 - 15:08 Yorum: 0

Olimpos’a Dönüşler Başladı

Antalya'da orman yangını nedeniyle pansiyonların tahliye edildiği Olimpos'ta hayat normale döndü.

Olimpos’a Dönüşler Başladı

Antalya'da orman yangını nedeniyle pansiyonların tahliye edildiği Olimpos'ta hayat normale döndü. İşletmeciler hazırlıklara, valizini alıp kaçan tatilciler ise dönmeye başladı.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde 4 gün önce başlayıp Adrasan ve Olimpos tatil bölgelerini tehdit edecek nitelikte büyüyen orman yangını kontrol altına alındı. Kumluca ve Adrasan dün, Olimpos ise bu sabah saatlerinde rahat bir nefes alabildi. Yangının büyümesi ve büyük çoğunluğu ağaç evlerden oluşan pansiyonlara sıçrama ihtimaline karşın dün Olimpos tamamen boşaltılmış ve jandarma ekipleri yolu trafiğe kapatarak çevre güvenliği almıştı.

Bu sabah yangının Musa Dağı zirvesine taşınması ve orada müdahale edilmesiyle öğle saatlerinde hayat normale dönmeye başladı. Jandarma tarafından kapanan yol açılırken, tatil bölgesinde hareketlilik yaşanmaya başladı. Ayrıca helikopterler de aralıklarla yangın bölgesine su taşıyarak yangının yeniden alevlenmesini engellemeye çalışıyor.

"BAYRAMA YENİDEN HAZIRIZ"

Valizlerini alarak yangından kaçan bazı tatilciler ile pansiyon işletme sahipleri tehlikenin geçmesiyle birlikte geri döndü. Olimpos'ta ağaç evlerden aile işletmesi bulunan Kadir Kaya, "Dün öğleden sonra bir tahliye kararı alındı ve tahliye edildi. Doğru bir karardı. Ne olacağı ne görüleceği belli değildi. Gece gündüz yangını söndürmek için çalışmalar devam etti. Maddi kaybı bir kenara bıraktık, doğayı korumak önemli. Bu doğa bizim. Tatilciler de dönmeye başladı. Bayrama yeniden hazırız" dedi.

"HAYAT NORMALE DÖNDÜ"

Misafirlerini ağırlamak için hamur açarak hazırlıklara başlayan Gülay Kaya da "Önce korktuk, endişelendik. Daha önce de yangın geçirmiştik. Aile işletmemiz var. Yeniden hazırlıklara başladık. Gözleme yapıyorum misafirlerimize. Yavaş yavaş gelmeye başladılar. Hayat artık normale döndü" diye konuştu.

İzmir'den tatil için Antalya'ya gelen Halime Erbaş ise "Yangın haberini duyduk ilk başta başka yere gidecektik. Baktık bir sorun yok geri döndük buraya geldik. Tedirgin değiliz bir sıkıntının olmadığını öğrendik" dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı
İHA İhlas Haber Ajansı tarafından geçilen tüm Haberler, bu bölümde Malatya Güncel Haber editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Girilen Haberler alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.
Malatya Haber
Malatya Haber
Malatya Güncel Haber